18
V zraku · buzz buzz

Kako izgleda 30 srečnih in veselih živali, medtem ko se smejijo? Poglejte si cel živalskih vrt malih in velikih živali, ki svojo srečo delijo z vami in vas med občudovanjem ne bodo pustile ravnodušne.

Znanstveniki imajo še vedno deljeno mnenje o tem ali se živali lahko smejijo ali ne. Glede na posnete fotografije je popolnoma logično pričakovati, da so njihovi nasmehi pravi in pristni. Številne živali imajo različne kompleksne vizualne pokazatelje, ki pa lahko izključujejo potrebo po smejanju. Ali ko npr. psi pokažejo svoje zobe, menjavajo svoje položaje in z različnimi izrazi izražajo svoje počutje in čustva. Zato bi bilo razumno pričakovati, da nasmeh ni vedno del njihovega kompleksnega fizikalnega besedišča.

Kakorkoli, večina znanstvenikov se strinja, da imajo živali zapleten sitem čustvovanjaa in da se nekatere živali lahko s svojevrstno izrazno mimiko izražajo kot ljudje. Leta 2010 je kontroverzni eksperiment na univerzi McGill v Združenih državah Amerike pokazal da miške spreminjajo izraze ob doživljanju bolečine.

Nasmejane živali si oglejte v galeriji

Odpri galerijo
9. Telefonist To so stare službe, ki jih danes ni več kolaz Najbolj udoben šotor na svetu Mops + ptica =mopica Photoshop čarovnija: Neverjetne živalske foto predelave giulio-iacchetti-surf-o-morph-surfers-den-designboom-01 Surf deske Surph-o-morph po navdihu morskih živali · · · ·