kalen-emsley-94317
Utrip mesta · zdravje & lepota

Vsakdanje življenje postaja vedno bolj in bolj stresno. Tempo se samo še pospešuje, kriki, kako neizmerljivo daleč od popolnosti smo, pa so vedno glasnejši in bolj vztrajni. Zato je pomembno, da poskrbimo za svoje psihično blagostanje. Že dober mesec je minil od začetka 2018, a pred nami je še cel kup časa, da naredimo nekaj zase. Začnete lahko s tem člankom: 6 navad, ki vodijo do boljšega mentalnega zdravja.

6 navad, ki vodijo do boljšega mentalnega zdravja:

Ne krati si spanca.

Seveda, tu in tam se nam pač zgodi, da ne moremo odspati 7–8 ur. V življenju pridejo tudi obdobja, ko cel teden premalo spimo. Vendar pa zavoljo svojega mentalnega zdravja nikakor ne dopustite, da bi se to sprevrglo v nezdravo navado. Pomanjkanje spanca ima resne posledice na naše fizično in psihično zdravje.

Ne obremenjuj se s problemi, ki se morda nikdar ne bodo pojavili.

Leta 2005 je bila izvedena raziskava, v kateri so ugotovili, da se kar 85 % stvari, ki nas skrbijo, nikoli ne uresniči. Zato pretirana ruminacija in skrb za prihodnost nista zares logični. Kako pa zmanjšati anksioznost? Ena izmed tehnik je čuječnost.

Prenehaj z dietami.

Seveda je zdravo ohranjati primerno telesno težo in fizično zdravje. Vendar pa obsedenost z dietami prej naredi veliko škode kot pa dobrega – še posebej našemu mentalnemu zdravju.

Začni se ukvarjati z novim konjičkom.

Ukvarjanje z novim hobijem ti bo dalo občutek svežega začetka ter ti odprlo nova obzorja. Ni treba, da začneš teči ali se ukvarjati s fitnesom. Izberi prostočasno aktivnost, ki te bo veselila – to je lahko branje, pisanje, kuhanje, izdelovanje albumov, igranje inštrumenta …

Omeji svojo uporabo tehnologije.

Tehnološko razstrupljanje je na žalost dandanes skoraj nujno za ohranitev mentalnega zdravja. Zasloni nas spremljajo povsod – ko se peljemo na mestnem avtobusu, ko pridemo domov, pred spanjem, na kosilu, pri večerji … Postavi si pravila, ki se jih boš brezkompromisno držal.

Gibaj se.

Gibanje je ključnega pomena tako za fizično kot za duševno zdravje. Joga, tek, fitnes, plavanje, dolgi sprehodi ali pa kolesarjenje – najdi svoj šport, v katerem uživaš, ter poskrbi, da telovadiš vsak trikrat tedensko.

PREBERITE ŠE: Najsrečnejši mož na svetu razkriva, kako biti srečen


bady-qb-215032 5 korakov do privlačnega telesa za lene 12 videzov 12 seksi videzov za večerne izhode, ki so jih navdihnile tvoje najljubše zvezdnice freestocks-org-248125 10 sodobnih slabih navad, s katerimi bi morali prenehati seth-macey-420163 Koliko kardio vaj moraš narediti, če želiš resnično shujšati?