Ali vas mika?
V zraku · buzz buzz

Po velikanskem uspehu, ki ga je dosegel bitcoin, je v zadnjih letih nastalo ogromno različnih kriptovalut. Nova na tem seznamu je bananacoin, ki ima nadvse zanimiv koncept. Ali si upate investirati vanjo?

Bananacoin je žeton, osnovan na ethereumu. Označuje izvozno ceno kilograma banan. Z nakupom bananacoina boste postali lastnik kilograma banan, ki bo zrastel na ekološko prijazni plantaži v Laosu. Vzgojene banane bodo nato izvažali na Kitajsko, kjer je povpraševanje po bananah večje od ponudbe. Še posebej priljubljena je vrsta banane, imenovana Lady Finger.

Ekipa, ki stoji za tem projektom, je sestavljena iz dveh ruskih podjetnikov in tajskega agronoma. Banane v Laosu gojijo že tri leta. S pomočjo investicij v bananacoine želijo v naslednjih 18 mesecih razširiti območje pridelovanja s 100 hektarjev na 360 hektarjev.

Glede na to, da se je mednarodna cena banan v zadnjih sedmih letih povečala za od 4 do 10 odstotkov, se zdi investiranje v banane relativno varno. Do tega trenutka je bilo po ceni 0,5 ameriškega dolarja prodanih nekaj več kot 3,4 milijona bananacoinov.

Pred kratkim se je sicer razvedelo, da je velik delež svetovne pridelave banan ogrožen zaradi napada glivične panamske bolezni. Pred to boleznijo so laoške banane zaščitene, zato je o investiciji vanje treba resno razmisliti.


10+ lastnosti KRONIČNO nesrečnih ljudi: si med njimi tudi ti? 10+ lastnosti KRONIČNO nesrečnih ljudi: si med njimi tudi ti? brooke-cagle-52214 Kateri kristal bi morala imeti glede na svoje astrološko znamenje? giphy (6) Obstajajo 3 tipi gledalcev filmov za odrasle in samo eden je zdrav shutterstock_1210562848 4 genske mutacije, za katere gotovo ne veš, da jih imaš · ·