Al Wakrah - stadion Katar 2022 Zaha Hadid
Utrip mesta · arhitektura

Zaha Hadid Architects so predstavili svoj načrt za prvega izmed številnih stadionov, ki bodo prizorišče svetovnega nogometnega prvenstva »FIFA World Cup« leta 2022 v Katarju.

Kljub prizadevanjem, da se prvenstvo premakne na zimski čas, so se arhitekti Zaha Hadid in inženirsko podjetje AECOM odločili oblikovati stadion, ki bo kos visokim poletnim temperaturam v Katarju, ki lahko dosežejo tudi do 50 stopinj celzija. Posebna ukrivljena oblika strehe in premišljen sistem klimatskih naprav naj bi zadržal temperature pod 30 stopinj.  Med turnirjem bo prizorišče v mestu Al Wakrah sprejelo do 40000 gledalcev, vendar se bo kapaciteta znižala na 20000 po končanem prvenstvu. Višek sedežev imajo namen razposlati po državah v razvoju.

Al Wakrah - stadion Katar 2022 Zaha Hadid Odpri galerijo

Zaha Hadid Architects trenutno oblikujejo tudi stadion za Olimpijske igre v Tokiu leta 2020.

Amphibious 1000 - podvodni hotel v Dubaju Dubajski zemeljskovodni hotel Amphibious 1000 xlarge_sans_titre-1_e5738 Mama Shelter – ena restavracija, en bar in soba za goste Emporia Emporia – najlepše nakupovalno središče Posest Michael Jordan Jordanova rezidenca ocenjena na več kot 20 milijonov · · · · · ·