Alpina B3 Touring
Utrip mesta · mobilno

Pri Alpini so znani po tem, da se ‘spravijo’ na avtomobile znamke BMW in iz njih ‘izstisnejo’ še tisto kar je maksimalno mogoče. Izdelki izpod rok Alpine so prave mojstrovine, ki vam hitro poženejo adrenalin po žilah.

Z novo generacijo BMW 3 smo dobili tudi novo generacijo Aplina B3 Touring. Tokrat so prvo predstavili različico z ‘daljšo’ streho in večjim prtljažnim prostorom, limuzinska izvedenka pa sledi nekoliko kasneje. Največja nadgradnja je doletela 3,0-litrski vrstni 6-valjni motor, ki ga sicer najdemo v najnovejši generaciji BMW 3. Motor ima zdaj 462 konjskih moči (340 kW) in zajetnih 700 Nm navora. Pri nadgradnji so spremenili nastavitve dvojne turbine, naložili nov program za nadzor motorja in optimizirali sistem hlajenja. Podatki o pospešku žal niso znani, a če vemo, da se števec hitrosti ustavi pri visokih 300 km/h, lahko mirne vesti sklepamo, da je tudi z mesta B3 izjemno hiter.

Nova Alpina B3 se lahko pohvali z izboljšano poraba goriva, ki naj bi znašala 11,1 l/100km po WLTP ciklu. Pri pridelavi so stremeli k temu, da bi našli kar najboljše razmerje med zmogljivostjo, porabo goriva in količino izpuščenih škodljivih snovi iz izpuha. Alpina B3 bo na voljo od druge polovice 2020 dalje.

Galerija: Alpina B3 Touring

Alpina B3 TouringOdpri galerijo

cover-land-rover-defender Land Rover Defender: kralj brezpotij končno reinkarniran BMW concept - serija 3 BMW concept 4: renesansa BMW dizajna prihodnje leto Audi RS 7 Sportback Audi RS7 Sportback: zver The new Volkswagen ID.3 To je Volkswagen ID.3, prvi električni ljudski avtomobil! · ·