Zastavonoša nove linije predvajalnikov iPod je iPod Touch.
V zraku · tehnologija · gadgeti

iPod vendarle živi. Apple je namreč predstavil novo generacijo predvajalnikov iPod, ki so leta 2015 zdeli preživeta naprava. Kljub temu novi modeli niso nekaj nepričakovanega in čeprav so jih številni že videli v pokoju potem ko je Apple odlašal s posodobitvami, se iPod Shuffle, iPod Nano in iPod Touch vračajo na sceno, kjer pa je resnejši korak naprej glede na predhodnike storil le slednji, zato se bomo osredotočili nanj.

Kar nekaj stvari je treba razčistiti glede prihoda novih modelov iPod. Prvič, Apple očitno še vedno verjame, da nekateri izmed nas še vedno želimo imeti ločene naprave za naše digitalne potrebe- pametni telefon iPhone za komunikacijo, tablico iPad za video vsebine in kompleksnejše aplikacije, predvajalnik iPod za glasbo (in igre) in pametno uro Apple Watch za… no, to pa še vedno skušamo ugotoviti.

Drugič, Apple v zadnjem obdobju vse stavi na glasbo. In če iPod Touch s stališča strojne opreme- pohvali se lahko s svežim 64-bitnim A8 čipom, 1 GB sistemskega pomnilnika, Wi-Fi tehnologijo, hrbtno kamero z 8 MP (kar je 3 MP več kot prej), sledilcem aktivnosti,…- sodi v rang zadnje generacije pametnih telefonov iPhone in v formi ostaja enak prejšnjemu Touchu s 4-palčnim Retina zaslonom, pa njegov mobilni operacijski sistem Apple iOS 8.4, ki je sicer potreben za storitev pretočne glasbe Apple Music, jasno kaže na to kam pes (torej Apple) z iPod Touchom taco moli.

In tretjič, tehnološki velikan ne potrebuje velikega šova, da razkrije nov izdelek. Zadnja leta so na primer svoje najboljše igračke skrivali vse do zadnjega. Naj spomnimo samo na prenosnik MacBook in pametno uro Apple Watch.

PREBERITE ŠE: Apple Music – tudi Apple s ponudbo pretočne glasbe

iPod Touch si boste lahko čez lužo omislili od preračunanih 180 evrov naprej (cena variira glede na velikost spomina- od 16 do 128 GB), lahko pa jasno še naprej uporabljate svoj iPhone in ne boste kaj dosti na slabšem. Nova sta kot rečeno tudi iPod Shuffle in iPod Nano, ki pa več kot kozmetičnih popravkov in novih barvnih različic nista bila deležna.

Zastavonoša nove linije predvajalnikov iPod je iPod Touch.Odpri galerijo
360-stopinjska kamera Sphericam 2 Sphericam 2: 360-stopinjska kamera ultra visoke ločljivosti 4K Naprava Vinli Vinli – majhna naprava, ki vsak avtomobil spremeni v pametni avtomobil PicMonkey Collagelutman Pure Acoustics MCP-50 – prenosni zvočnik za karaoke DSC_4933 Albert – digitalna ura, ki bo pomagala izboljšati naše matematične spretnosti #kickstarter ·