audi-e-tron-scooter-header
Utrip mesta · mobilno

Audi je predstavil konceptni električni skiro, v katerem so združili lastnosti skiroja in rolke.

Audi e-tron Scooter je konceptni električni skiro, ki je v sebi združil najboljše iz sveta skirojev in rolk. Skiro e-tron vozimo kot rolko, z nagibanjem lastne teže, pri tem pa imamo eno roko ves čas na krmilu. Z drugo roko lahko tako lažje podajamo signale pri manevriranju. Zaradi gibljivih koles in osi, lahko s konceptnim skirojem lažje izpeljemo ostre zavoje. Audijev električni skiro je zložljiv in tehta 12 kilogramov, prevažamo pa ga lahko v prtljažniku avtomobila, ali vlečemo za seboj in ga vzamemo na katero izmed oblik javnega prevoza. Doseže hitrost do 20 km/h, s pomočjo rekuperacije energije pa lahko prevozimo do 20 kilometrov dolgo pot.

Audi e-tron Scooter bo na voljo proti koncu leta 2020. Najprej bo na voljo izbranim kupcem, zanj pa bo potrebno odšteti okoli 2.000 evrov. Skiro bodo ponujali tudi v kombinaciji z nakupom Audi e-trona-a, pri čemer bo mogoče skiro polniti v prtljažniku avtomobila. Stanje baterije nam bo prikazoval zaslon na krmilnem drogu, v katerega je ‘skrita’ tudi baterija.

Galerija: Audi e-tron Scooter

Audi e-tron ScooterOdpri galerijo

Tushek TS 900 Apex Tushek TS 900 Apex: slovenski hiperavtomobil je najlažji na svetu Puritalia Berlinetta Puritalia Berlinetta: skoraj 1.000 iskrih vrancev pod glamurozno zunanjostjo Skica Buggatijevega SUV-ja Bugatti: bomo morda le ugledali Bugattijevega SUV-ja z Rimacovo tehnologijo? Triumph Rocket 3 TFC Triumph Rocket 3 TFC: motorno kolo z največjim motorjem na svetu · · ·