1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

V poletnih mesecih tudi Audi ne počiva. In še dobro, da ne, saj tako ne bi predstavili trenutno najbolj vročega, najmočnejšega in najbolj zelenega Audija. Česa takega do zdaj še niste videli.

V filmu Hulk je bilo treba glavni lik pošteno razjeziti, da se je spremenil v zeleno pošast. V primeru Audija R8 Syder V10 Plus imate precej manj dela, saj je vse, kar morate storiti, da pritisnite stopalko za plin, in pošast bo oživela. In to kakšna pošast. Trenutno je najmočnejša, ki jo lahko najdete pod okriljem znamke s štirimi krogi. Atmosferski agregat V10 ima 5,2 litra delovne prostornine in kar 449 kW (610 KM). S to močjo je zgoraj odprtega Audija mogoče od 0 do 100 km/h pripeljati v vsega skupaj 3,3 sekunde, končna hitrost pa se ustavi pri 328 km/h.

Spyder je Audijev izraz za zgoraj brez, torej je edino pravilno, da podamo še kakšno informacijo o premikajoči se strehi. Za odprtje ali zaprtje strehe potrebujete zgolj 20 sekund. Celotna teža strehe je 44 kilogramov, in ko je lično zložena, zaseda temu namenjen prostor nad ogromnim motorjem V10. S streho se lahko upravlja vse do 50 km/h. Ah, seveda, zagotovo vas zanima še cena. Na nemškem trgu je 207.500 evrov, kar pri nas nanese še veliko več ob upoštevanju vseh mogočih in nemogočih dajatev.

PREBERITE ŠE: NOVI AUDI R8 SPYDER V10 – OKTANSKA SIMFONIJA NA ŠTIRIH KOLESIH

Galerija slik: Audi R8 Cabrio

Audi R8 CabrioOdpri galerijo
Volkswagen Polo GTI Novi Volkswagen Polo (2017): tako velik kot četrta generacija Golfa Mobilna počitniška hiška po navdihu Minija. Mobilna počitniška hiška po navdihu Mini Cooperja munro-ebike-motorcycle-designboom-newsletter Munro Motor 2.0: ko klasika sreča sodobnost VOLKSWAGEN-Touran-5444_4 Najboljši družinski avtomobili 2017 · · ·