Avalon Airships EOS
Utrip mesta · mobilno

Avalon Airships EOS je cepelin, ki za svoje letenje ne potrebuje posadke in uporablja zgolj električno energijo. EOS je bil že na samem začetku oblikovan z mislijo na opravljanje javnih in komercialnih uslug.

Avalon Airships EOS je bil ustvarjen z namenom, da bo izboljšal delo policije, nadzora, reševalcev in gasilcev. Izboljšal bo lahko tudi delo v zasebnem industrijskem sektorju, recimo prevoz tovora, v zabavni industriji, kmetovanju in drugod. EOS je povsem avtonomen cepelin, ki ga poganja električna energija in bi ga bilo mogoče proizvajati v večjih količinah. Imel bo prilagodljivo namestitev tovora in več operativnih funkcij. Električni pogon in izredno aerodinamična oblika omogočata, da lahko EOS opravlja svoje naloge v popolni tišini pri visokih hitrostih.

Zaradi avtonomnosti lahko svoje naloge opravlja podnevi in ponoči, je večinoma časa v zraku in s tem minimalizira stroške pristajanja in vzletanja. Pristane na vodi, kar cepelinu, ki je napolnjen s helijem, nudi obilico prostora za pristanek, na vseh koncih sveta. Vodni sistem za balast hitro posrka vodo in tako obteži cepelin, da ne bi med opravljanjem svojega dela kam poletel. EOS bo imel na krovu še dron, ki bo pomagal pri določenih funkcijah nadzora ali pa neposredno nudil pomoč ponesrečencem in ljudem v stiski. EOS je zanimiva rešitev in pogled v prihodnost, kako pa se bo EOS odnesel v resničnem življenju, pa bo pokazal čas.

Galerija slik: Avalon Airships EOS

Avalon Airships EOSOdpri galerijo

Ferrari 488 Pista Spider Ferrari 488 Pista Spider: strupen Ferrari še ‘zgoraj brez’ Fiat 500X Fiat 500X: osvežena podoba italijanskega mestnega križanca Audi PB18 e-tron Audi PB18 e-tron: futuristična Audijeva zverina Porsche 993 Project Gold Porsche 993 Project Gold: več kot le blišč zlata · · ·