Vsak avto ima svoj obraz
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · mobilno

Verjetno ga ni med vami, ki ne bi poznal animirane risanke Avtomobili (Cars) tehničnih čarodejev Pixar, v kateri so oživeli avtomobili in dobili človeške lastnosti. Kljub temu vas večina v svojih jeklenih konjičkih ob naslednjem srečanju s svojim avtomobilom verjetno ni prepoznala ali iskala obraza. A ko boste enkrat videli različne modele avtomobilov in njihovo animirano verzijo obrazov, na avtomobile ne boste nikoli več gledali enako.

Kupci se za nakup avtomobila običajno odločamo na podlagi videza v kombinaciji z lastnostmi avtomobila. Pa ste vedeli, da ima praktično vsak avto svoj obraz? Pa ne tistega v metaforičnem smislu, ampak dejanskega. Edinstvena kombinacija maske, luči, vetrobranskega stekla, vzvratnih ogledal in linij so kot nalašč, da v njih prepoznamo človeški obraz.

PREBERITE ŠE: Exploride – projicirni zaslon, ki tudi star avto spremeni v pametni avto

Tistim, ki ”trpite” za pareidolijo (percepcija neobstoječega oziroma prepoznavanja obrazov v stvareh, ki nas obdajajo) verjetno to ni tuje, vsi ostali pa že čez nekaj minut na avtomobile ne boste nikoli več gledali enako.

gabriel-matula-300172-unsplash Kaj o tebi pove tvoja najljubša spolna igračka? 728ad90089e01e9a2a0d234531c9d541 Love Guide Condoms – kondomi, ki z embalažo sadja ter zelenjave, pomagajo moškim poiskati pravo velikost Calvin Harris je znova najbolje plačani DJ na svetu Forbes 2015: In najbolje plačani DJ na svetu je… Soundimals: How to Sneeze in Japanese How To Sneeze In Japanese: ilustriran vodič po mednarodni onomatopoiji ali Kako po svetu zapisujemo zvoke