BeFunky Collage
Utrip mesta · arhitektura

Na Manhattnu v New Yorku rastejo višji in višji nebotičniki kot gobe po dežju. A grški arhitekt Ioannis Oikonomou upa, da mu uspe podreti nov rekord. Njegovo podjetje Oiio Studio je namreč zasnovalo stolpnico v obliki črke U, imenovano Big Bend, ki bo, če bo šlo vse po sreči, postala ‘najdaljša stavba na svetu’ (v dolžino bo namreč merila približno 1219 metrov).

Pri podjetju Oiio Studio so zasnovali izjemno visoko in vitko stolpnico, upognjeno na pol, ki na prvi pogled spominja na kakšen drzen vlak smrti. Od pločnika pa do vrha bo za kar 60 metrov višja od trenutno najvišje stavbe v New Yorku, One World Trade Centra.
Za zdaj je Big Bend le na papirju. Oikonomou je za Bussiness Insider povedal, da je zasnovo že poslal nekaterim gradbenim podjetjem in trenutno še išče investitorje.

PREBERITE ŠE: Norvežani želijo zgraditi prvi ladijski predor na svetu

Stanovanjska stavba naj bi bila sicer locirana na južni stran parka Central Park, na območju, znanem kot ‘Billionare’s Row’.
“Big Bend je bil zasnovan med drugim tudi zato, da poudari dejstvo, da je New York postal en velik hotel,” pravi Oikonomou in se pri tem naslanja na nedavni trend, kjer ljudje kupujejo stanovanja, ne da bi jih uporabljali za najbolj primarni namen, torej dom.

Galerija – Big Bend: v New Yorku bo zrasla stolpnica v obliki črke U, ‘najdaljša stavba na svetu’

To je Big Bend, 'nadaljša' stavba na svetu.Odpri galerijo
29 OHS 2017: Odprte hiše Slovenije, največji arhitekturno nepremičninski festival v Sloveniji Kolidž Berry, Georgia, ZDA Najlepše univerze in kolidži na svetu votlina Rock House Retreat: najbolj luksuzna votlina na svetu Ladijski tunel na Norveškem Norvežani želijo zgraditi prvi ladijski predor na svetu · · · · · · · · ·