Bird Cruiser: robustno električno kolo za dva, ki spominja na moped
Utrip mesta · mobilno

Električnih skirojev in koles smo se že navadili, saj jih iz dneva v dan videvamo več – vsake toliko časa pa nas kakšno posebej navduši, kot nas je kolo Bird Cruiser.

Bird Cruiser je električno kolo, ki je malce drugačno od električnih koles, ki smo jih videvali do zdaj – pvotno bo na voljo kot del mreže izposoje električnih koles in skuterjev ter še to na nekaj določenih tržiščih, a če bo dobro sprejet, ga bodo ponudili še ostalim trgom.

Cruiser ima 20-palčna kolesa, poganja pa ga 52-voltna baterija. Najvišja hitrost in razdalja, ki ju Bird doseže, žal še ni znana, bo pa na voljo tekom letošnjega poletja, ko bo kolo tudi dejansko na voljo. Na prvi pogled je električno kolo podobno mopedu in se lahko pohvali z vzmetenjem in podolgovatim sedežem, na katerem je dovolj prostora za dve osebi.

Digitalni zaslon prikazuje vse potrebne informacije. Na voljo je različica s stopalkami za noge ali različica s pedali. Pri slednji lahko s poganjanjem prihranimo baterijo in si zagotovimo večjo avtonomijo baterije.

Bird Cruiser je že na pogled robusten, kar tudi mora biti. Še toliko bolj, ker ga nameravajo uporabljati za potrebe javne izposoje v mestnih središčih. V mislih so imeli vremenske pogoje, neprevidne in grobe uporabnike ter tudi vandalizem.

Bird Cruiser je zasnovan in oblikovan v Kaliforniji in predstavlja električno alternativo skirojem in dosedanjim električnim kolesom. Poleg tega je dostopen, enostaven za uporabo in udoben na luknjastih cestah.


Lux Form Lada Granta Lux Form Lada Granta: tudi Lada je lahko avtodom Alaka'i Skai: ultrafuturistični 'dron' za prevoz potnikov Alaka’i Skai: ultrafuturistični ‘dron’ za prevoz potnikov Ferrari SF90 Stradale Novi Ferrari SF90 Stradale: hibridna zverina, ki ima kar 1000 konjev Honda E Honda E: dobila bo kamere namesto vzvratnih ogledal! ·