BMW Individual M850i Night Sky
Utrip mesta · mobilno

Ustvarjalci oddelka BMW Individual so šli tokrat preko vseh meja in navdušili kot še nikoli. Predstavili so unikatni BMW Individual M850i Night Sky, ki v svoji notranjosti skriva koščke pravega meteorita.

BMW Individual M850i Night Sky prihaja izpod rok oddelka BMW Individual, ki pri bavarski znamki skrbi za izvirnost in omogoča domišljiji prosto pot. V notranjosti unikatnega kupeja najdemo dele pravega meteorita, nahajajo pa se na osrednji konzoli, gumbu za vklop in izklop motorja, na vrhu prestavne ročice in na upravljalniku iDrive. Kosa meteorita najdemo celo na pragovih. Delce meteorita lahko hitro prepoznamo, zaradi posebnega vzorca, ki ga strokovnjaki imenujejo Widmanstätten. Vzorec je dobil ime po osebi iz 19. stoletja, ki je opisala značilen vzorec, ki je rezultat železovih in nikljevih kristalov, ki se oblikujejo na površini meteorita v obdobju dolgem okoli 10 milijonov let.

Ko smo se nagledali in našli vse koščke meteorita, nam pogled zanese na osrednji predal, kjer nas pritegne LED osvetlitev v podobi ozvezdja. Pravokotni vzorec Widmanstätten zasledimo še na stropu in sedežih. Da bi enako temo zasledili že zunaj avtomobila pa nas prepričajo z istim vzorcem zaznamovani zavorni diski in posebni pokrovi stranskih ogledal. Pozornim očem ne bo ušel ta isti vzorec na prednjem odbijaču in stranskimi odprtinami za zrak.

Mislili bi si, da je uporaba vesoljskih materialov dovolj, da je postal M850i resnično poseben, a očitno vse to še ni bilo tisto, kar so zamislili pri znamki BMW. Edicija Night Sky je namreč dobila še 3D tiskane zavorne čeljusti, ki so 30% lažje od serijskih zavornih čeljusti. Posebna je tudi barva, ki jo v večini predstavlja črna brez metalnega sijaja, ki jo dopolnjuje metalno modra barva San Marino. Obe se med seboj prelivata kot nočno zvezdnato nebo. Night Sky je tako resnično nekaj vesoljskega in prava paša za oči.

Galerija slik: BMW Individual M850i Night Sky

BMW Individual M850i Night SkyOdpri galerijo
Porsche GT Vision Truck Porsche GT Vision Truck Concept: ker tudi superšportnik občasno potrebuje prevoz ORA R1 ORA R1: najcenejši električni avtomobil na svetu! Pellenc Expand R5090 Pellenc Expand R5090: obiranje oliv malce drugače Aviar R67 Aviar R67: ruski električni športnik · · ·