BMW Motorrad Vision DC Roadster
Utrip mesta · mobilno

Že več kot 90 let je 2-valjni bokserski motor v središču pozornosti motornih koles BMW. Zaradi te posebne oblike motorno kolo v trenutku prepoznamo, mnogi pa se sprašujejo, kako s tem v prihodnje, saj smo priča vse večji elektrifikaciji.

Koncept BMW Motorrad Vision DC Roadster razblinja dvome in nam kaže vpogled v prihodnost električnih motornih koles BMW. Tradicionalno podobo 2-valjnega bokserja bo prevzela baterija, ki bo nameščena pravokotno glede na motorno kolo. Prav tako bo imela hladilna rebra z ventilatorji, kar je še en poklon legendarnemu motorju BMW R 32, ki ga je že leta 1923 zasnoval Max Friz. Hladilni elementi bodo izpostavljeni zraku, prav tako kakor so bili izpostavljeni do zdaj. Pod baterijo bo nameščen elektromotor, ki bo povezan z gredjo.

BMW na ta način ohranja tradicijo, hkrati pa se zaveda prihodnosti in se le tej, tako z vidika dizajna kot z vidika tehnologije, odlično prilagaja.

Galerija: BMW Motorrad Vision DC Roadster

BMW Motorrad Vision DC RoadsterOdpri galerijo

Vodni skuter Orca Električni vodni skuter Taiga Orca: Tesla na vodi living2020-living-vehicle-trailerthing Living Vehicle 2020: ko prikolica postane luksuzno eko domovanje cover-mercedes-vision-EQS Mercedes-Benz Vision EQS: takšna bo luksuzna električna prihodnost Back to the Future DeLorean Time Machine Prihodnost je postala sedanjost: skok v noro avtomobilsko leto 2020 · ·