DSC00636
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Pametni telefoni povečini vključujejo celo vrsto funkcij, ki jih v resnici ne potrebuje praktično nihče – tega se zavedajo proizvajalci telefona BoringPhone, ki se osredotoča le na osnovne funkcije.

BoringPhone je minimalističen pametni telefon, ki se od svojih sorodnikov loči po tem, da uporabnikom ponuja le funkcije, ki jih zares potrebujejo. Na prvi pogled je videti kot navaden pameten telefon z zaslonom na dotik, kamero, vgrajenimi zvočniki in pravokotno obliko.
Telefon deluje v posebnem operacijskem sistemu, ki je zgrajen po vzoru Androida, obenem pa ponuja celo vrsto osnovnih funkcij, kot so klicanje, pošiljanje sporočil, GPS, poslušanje glasbe in predvajanje videoposnetkov. Omeniti je potrebno še, da oddaja brezžično dostopno točko.

In v čem se razlikuje od drugih telefonov?

Boring phone ne omogoča prenosa aplikacij, kot so različne mobilne igre in aplikacije za družbena omrežja. Hkrati ne vključuje niti elektronske pošte in možnosti brskanja po spletu. Na ta način lastniku zagotavlja uporabo brez nepotrebnih motilcev, ki pe kako vplivajo na kakovost našega življenja.

Projekt je mogoče podpreti na Kickstarterju, kjer si lahko svoj BoringPhone zagotovite po ceni 349 novozelandskih dolarjev (približno 207 evrov).

Samsung Galaxy A50 Samsung Galaxy A50: zasnovan za premium izkušnje OnePlus 7 Pro OnePlus 7 Pro in OnePlus 7: zmogljiv zaslon, tri kamere in ugodna cena ezgif.com-webp-to-jpg (70) Motorola One Vision: nizkocenovnik z zaslnom za filmska doživetja najboljsi-telefoni-2019 To so najboljši pametni telefoni 2019 – ( v 1/2 leta 2019)