Bugatti La Voiture Noire
Utrip mesta · mobilno

Unikaten Bugatti La Voiture Noire izkazuje spoštovanje izginulemu Bugatti Atlanticu – predstavlja moderno interpretacijo Jean Bugattijevega osebnega avtomobila Type 57 SC Atlantic, ki je bil izgubljen med drugo svetovno vojno. Novi Bugatti La Voiture Noire je zdaj v lasti bogataša, o katerem vemo malo, zanj pa je odštel toliko denarja, da je ta zverina postala najdražji avtomobil na svetu.

Bugatti La Voiture Noire, kar v prevodu pomeni ‘črni avtomobil’, je dobil oznako najdražjega novega avtomobila na svetu, ki so ga kadarkoli prodali. Njegova cena znaša osupljivih 11 milijonov evrov, ko k temu prištejemo še dajatve, je končna cena za skrivnostnega kupca zverine Bugatti La Voiture Noire znašala neverjetnih 16,5 milijona evrov.

Bugatti La Voiture Noire ima ročno izdelano karoserijo iz karbonskih vlaken. Nekoliko je podoben Bugatti Divu, a je povzdignil nivo ekskluzivnosti na višjo raven. Poganja ga isti 8,0-litrski W 16-valjni motor s štirimi turbinami, kot ga najdemo v Bugatti Chironu, Chironu Sport in Divu. Ima 1500 konjskih moči in 1600 njutonmetrov navora. Šest izpušnih nastavkov na avtomobilu v večini primerov deluje groteskno, a ‘črni avtomobil’ je dovolj nenavaden, da se mu še kako podajo.

Zadek avtomobila Bugatti La Voiture Noire zelo poudari zavorna luč LED, ki se razteza čez celotno širino – svetlobna črta ga naredi še širšega, kot je v resnici, osvetljen svetlobni napis Bugatti pa vam bo dal točno vedeti, kakšno mojstrovino občudujete. Prednja maska v obliki konjske podkve je impozantna kot še nikoli, še dodatno pa jo poudarijo ozki žarometi LED, ki se raztezajo nad prednje blatnike.

Novopečeni lastnik ‘črnega avtomobila’ ni znan, znano je le dejstvo, da gre za navdušenca nad znamko Bugatti. Mogoče je, da nam tudi zaradi tega niso pokazali notranjosti avtomobila Bugatti La Voiture Noire, ki je po vsej verjetnosti prilagojen kupčevim željam. Zdaj si želimo le, da bi bilo avtomobil mogoče videti še kdaj in da ne bo ostal zgolj eden izmed eksponatov v zbirki skrivnostnega bogataša.

Galerija: Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture NoireOdpri galerijo

Range Rover Sentinel Range Rover Sentinel: premična luksuzna trdnjava smart Forease+ Smart Forease+: kabriolet je dobil privlačno streho za vse vremenske razmere Mercedes CLA Shooting Brake Mercedes-Benz CLA Shooting Brake: posebnež brez konkurence Seat el-Born Seat el-Born: Seatov prvi električni avtomobil za daljše poti · ·