CASIO PRO TREK WSD-F30: 'navadna' ura, ki je po potrebi tudi pametna
V zraku · tehnologija · pametne ure

(Pametna) ura Casio PRO TREK WSD-F30 je narejena tako, da brez težav zdrži pustolovščino daleč od civilizacije, saj se lahko iz navadne ure, ki kaže le čas, spremeni v pametno uro, ki zmore vse tisto, kar pričkujemo od naprave s sistemom Google Wear OS.

Casio PRO TREK WSD-F30 smo sicer imeli možnost videti lanskega septembra, ko so jo predstavili na berlinskem sejmu IFA, a zdaj bomo robustno uro v vojaškem standardu lahko končno tudi kupili.

Glavna značilnost ure Casio WSD-F30 je v tem, da je narejena s poudarkom na vzdržljivo ohišje in ima dvojni zaslon – zgornji zaslon je tako preprost črno-bel z nižjo ločljivostjo in prikazuje čas, zračni pritisk, kompas in nadmorsko višino. Porabi tudi malo energije in ura v tem načinu dela do mesec dni.

Pod zgornjim zaslonom se nahaja 1,2-palčni na dotik občutljiv zaslon OLED, ki ga uporabimo, ko želimo, da navadna ura postane pametna –  takrat ura prikaže zemljevid s trenutnim položajem, obvestila s telefona in vse tisto, kar pričakujemo od naprave s sistemom Google Wear OS. V pametnem načinu delovanja baterija zadošča za dan in pol.

Ura je na voljo v oranžni, črni in modri barvi za 550 evrov.

Galerija: Casio PRO TREK WSD-F30

Casio PRO TREK WSD-F30Odpri galerijo

cover-samsung-galaxy-watch-active Samsung Galaxy Watch Active – nov pogled na pametne ure HYT H1.0: ura, ki prikazuje čas kot nenehno gibanje tekočine HYT H1.0: ura, ki prikazuje čas kot nenehno gibanje tekočine Ressence Type 2: pregrešno draga mehanska ura z e-krono. Ressence Type 2: pregrešno draga mehanska ura z e-krono misfit vapor 2 Misfit Vapor 2: pametna ura doživela pošteno nadgradnjo