cristian-newman-Zi8-E3qJ_RM-unsplash
V zraku · buzz buzz

Bi bilo to, da nisi sledil svojim sanjam?

Si pustil, da je čas minil, ne da bi se spoznal in se osredotočil na to, za kar si bil dan na ta svet? Ali si tlačil svoje ambicije, da bi počel to, kar si si želel, medtem ko si delal v službi, ki si jo sovražil? Si odvrgel svoje sanje, ker nisi verjel, da jih lahko dosežeš? Si izgubil vero vase ali pustil, da ti je strah pred neuspehom preprečil, da sploh poskusiš? Si se dovolj močno potrudil?

Bi bilo to, da bi preživel več kakovostnega časa z družino in prijatelji? Si bil vedno prezaposlen za načrtovanje, ali še slabše, se nisi držali dogovorjenega? Si dovolil, da minevajo tedni, meseci, preden si se odpravil na obisk k staršem, prijateljem? Si pozabil na pravi pomen kakovostnega časa? In ne takšnega, da strmiš v zaslon telefona, ko sediš kjerkoli s komerkoli. Kdaj si se nazadnje pogovarjal s kom, resnično, globoko, intelektualno, ali se spominjal starih časov ter se smejal ob spominih?

Bi bilo to, kako si se vedel do drugih? Si pogosto ustvarjal nepotrebno dramo ali stres zaradi svoje utrujenosti in nezmožnosti, da bi bil empatičen? Si nenehno iskal konflikte ali morda sploh nisi vedel, da jih? Si širili svojo negativnost na ljudi, ki so se trudili, da bi bil srečen? Ali si se večinoma pritoževal nad malenkostmi, namesto da bi cenil tiste, ki so te imeli radi? Si želiš, da bi bil bolj prijazen in spoštljiv do drugih? Ali veš, da bi bil lahko bolj hvaležen za ljudi, ki so bili v tvojem življenju, tiste, ki so te imeli radi kljub temu, da si jih namerno ali nenamerno ranil?

Bi bilo to, da si nisi vzel časa zase? Velikokrat se prepiramo zaradi konfliktov, ki jih imamo pravzaprav sami v sebi, a se tega niti ne zavedamo. Si razmišljal, koliko negativne energije si oddal s takšnim obnašanjem? Si pustil, da so te lastni nemiri odvrnili od tega, da bi postal najboljša različica sebe? Si nikoli nisi vzel časa, da bi prenehal obtoževati druge za svoje napake, težave? Si sploh pomislil, kaj bi lahko naredil bolje?

Bi bilo to, da nisi ljubil z vsem svojim srcem? Ali si preživel leta v razmerju, za katerega si vedel, da ne pelje več nikamor? Si ostal z nekom zaradi udobnosti, tudi ko je ljubezen zbledela? Si nekoga ljubil z vsem svojim srcem, vendar si mu pozabil to pokazati ali ga spomniti, da ga ljubiš, ob vsaki priložnosti? Si dopustil neumnim prepirom, da so zasenčili ljubezen? Si pozabil na majhne, a tako pomembne stvari? Ti je bilo tako prijetno z nekom, da si mu prenehal kazati svojo naklonjenost? Si to osebo sprejel kot samoumevno? Si izgubil ljubezen, ki si jo imel?

Bi bilo to, da si postal zagrenjen? Si pustil, da te je tvoja bolečina iz preteklosti spremenila v žalostno zagrnjeno dušo? Si ji dovolil, da je zasenčila osebo, tisto, ki si bil nekoč? Si se utopil v negativnosti, ne da bi kdaj pomislil, kako naj premagaš to grenkobo? Si usmeril toliko svoje energije v negativne stvari, da si pozabil na vse pozitivne stvari v življenju?

Bi bilo to, da si dovolil, da se je tvoje življenje vrtelo samo okoli denarja? Si pozabil pravi pomen sreče, ljubezni in družine? Si na prvo mesto dal denar? Denar je pomemben, a ga nikoli ne bi smel postavljati pred ljubezen in družino, niti pred svojo resnično srečo. Ali se nisi zavedal, da se ne boš nikoli ozrl nazaj in se spomnil denarja – spomnil se boš samo spominov, ljubezni in srečnih trenutkov. Denar ni dovolj pomemben, da se tvoje življenje vrti samo okoli njega.

Bi bilo to, da nisi raziskoval sveta? Si vse življenje ostal v svojem majhnem kotičku zemlje? Si pozabil, da je zunaj ves svet? Si zamudil to priložnost, da bi potoval? Ali nisi zgrabil življenja za roge in tvegal ter se odpravil v nove kraje, kadarkoli bi lahko? Si čakal, da si vzameš sanjske počitnice in zdaj je že prepozno?
Bi bilo to, da si pustil, da gre življenje mimo, ne da bi se sploh zavedal, za kaj si bil postavljen na ta svet? Tukaj si z razlogom in življenje se zagotovo lahko konča v trenutku. Ne dovoli, da gre mimo tebe. Živi do konca.

Vzemi vzpone in padce, kot prihajajo, nikoli ne bodo popolni. Naredi najboljše, kar lahko. Ceni osebe okoli sebe in zapomni si, da morda ne bodo tam za vedno. Bodi močan, da se prebiješ skozi slabo, in spoštuj vse dobro. Nikoli ne izgubi sebe ali tistih, ki jih imaš rad. Vzemi si čas za razmislek o sebi in svojih notranjih bitkah, da jih boš lahko premagal. Lahko izkoristiš to potovanje, da postaneš boljši človek na vseh področjih …

… na takšen način, da če bi jutri umrl, bi v sebi vedel, da si živel življenje, v katerem si postal najboljša možna različica sebe.


velizar-ivanov-AJlewFN6EZk-unsplash V tem trenutku nekdo zelo močno misli nate! To so očitni znaki! shutterstock_1090874747 10 izjemno močnih navad, ki ti bodo pomagale, da postaneš najboljša različica sebe! shutterstock_1099582814 Zato si moraš vzeti čas za sončni zahod! Google ponuja veliko število brezplačnih tečajev, ki vam lahko pomagajo pri karieri. Brezplačni Googlovi spletni tečaji, ki vas bodo izstrelili v kariernem svetu