XTna12c
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ličila so del vsakodnevne rutine praktično vsake ženske in četudi v njih uživajo, je dan brez ličil blagoslov. Veš, kaj se zgodi, če se nehaš ličiti?

Če se vedno ličiš, verjetno komaj čakaš na vikend – čas, ko tvoja koža zadiha brez ličil. In kaj, če bi to rutino podaljšala za kak teden ali več? Veš, kaj se zgodi, če se nehaš ličiti?

To se zgodi, ko se nehaš ličiti:

Na začetku se boš počutila nekoliko manj samozavestno.

Vemo, kaj se zdaj sprašuješ: bom videti utrujena ali manj privlačna? Bodo moji sodelavci in prijatelji šepetali za mojih hrbtom? Možno je, da sploh nihče ne bo opazil. Čeprav se boš na začetku morda počutile nekoliko manj samozavestno, se bodo strahovi razblinili takoj, ko boš zjutraj pridobila vsaj pol ure več za spanje.

Manj stresa

Priznaj si: lepotna rutina je lahko precej stresna. Je tvoja  podlaga enakomerna? Se trepalnice lepijo med sabo? Je črtalo za oči razmazano? Če se odločiš, da ličil ne uporabljaš, potem lahko pozabiš na ta stres. Tako boš imela več časa, da se sprostiš in svoj um pripraviš za pomembnejše obveznosti v dnevu. Lahko si vzameš čas za telovadbo ali meditacijo.

Velika možnost je, da bo koža čistejša.

Podlaga, korektor, senčila in rdečila – to je več plasti različnih proizvodov. In če si zares iskrena, potem je možno, da jih niti ne odstranjuješ pravilno, kar pomeni, da ostanejo v tvojih porah. Daj koži nekaj počitka in velika možnost je, da bo že čez nekaj dni čistejša.

Možnost je, da boš videti mlajše …

… še posebno, če nosiš veliko ličil. Nekaj pegic na nosu in rožnata lička, ki si jih zmeraj želiš prekriti, so pravzaprav znak mladosti. In tako si videti naravno mlajše.

Najbrž boš več vložila v nego svoje kože.

Če se že odločiš, da boš brez ličil, potem si gotovo želiš, da je naša koža videti lepa in zdrava. Zato ne pozab na serume, maske in zaščito pred soncem. Koža ti bo še kako hvaležna.

Bolj boš začela ceniti tudi svoje lase.

Ko se odločiš, da boš nekaj časa poskusila živeti brez ličil, to še ne pomeni, da boš zanemarile svoj videz. Nekaj na novo pridobljenih minut porabi za nego las ali končno poskusi z lepo pričesko, za katero nikoli nisi imela časa.

Morda se boš zavedala, da ličil ne potrebuješ ali pa da jih lahko uporabljaš manj.

Ko se boš enkrat navadila na naravni videz, se bo nanašanje ličil zdelo tuje. In težje. Morda se boš takrat odločila, da namesto ličenja po celotnem obrazu potrebuješ le korektor ali maskaro. Brez dvoma boš našla bolj svež videz, svojo naravno lepoto pa boš prav tako cenila.

Svojo naravno lepoto vedno bolj cenijo tudi zvezdnice. Tukaj je nekaj najbolj pogumnih, ki so svetu prek družbenega omrežja Instagram pokazale obraz brez ličil.

Galerija: Zvezdnice brez ličil

Adriana Lima brez ličilOdpri galerijo
shutterstock_264713135 Prva šola za življenje v Sloveniji Hrana za spanec To je hrana za boljši spanec – kaj jesti pred spanjem Marmoriranje telesa Lepotni trendi 2016: marmoriranje kože skrivnosti vitkih žensk ki so znane le francozinjam Zakaj so Francozinje tako vitke? To so njihove skrivnosti! · · · · · ·