Gliser Cigarette Racing 41’ SD GT3
Utrip mesta · mobilno

Mercedes se je še devetič povezal z ameriškim proizvajalcem dirkalnih gliserjev Cigarette Racing in nastal je nov izjemen vodni dirkalnik, tokrat z imenom Cigarette Racing 41’ SD GT3. Za muzo so si še drugič izbrali model AMG GT, vodna različica pa je prav tako poželjiva kot cestna. Brhki gliser je javnost lahko prvič občudovala na salonu navtike v Miamiju.

Nemški Mercedes AMG in ameriški Cigarette Racing nadaljujeta tradicijo vsakoletne izdaje gliserja, ki je navdih črpal pri enem od Mercedesov. Tokrat je to že drugič model AMG GT, Cigarette Racing 41’ SD GT3 pa je naslednik gliserja Cigarette Racing X Mercedes Marauder GT S. Javnosti se je srebrna ”cigara” prvič predstavila na salonu navtike v Miamiju (ZDA).

PREBERITE ŠE: Športni gliser Cigarette Racing X Mercedes Marauder GT S

41 čevljev (12,5 metra) dolgi gliser poganja dvojica motorjev Mercury Racing V8, ki iz 9-tonske zverine iztisne za cel bataljon konjskih moči (1100 KM). Gre za najmočnejšo plovilo na trgu s končno hitrostjo 217 km/h.

Gliser Cigarette Racing 41’ SD GT3Odpri galerijo
BMW Alpina B7 xDrive BMW Alpina B7 xDrive: BMW 7 brez uzd McLaren 650s GT3 McLaren 650S GT3: dirkalnik, ki je že na debiju pokazal zobe SUV Seat Ateca Seat Ateca – prvi suv španskega Seata Titanik II Titanik II: dobrodošli na krovu 385-milijonske replike Titanika · ·