42455589_419226861940408_1412120558462483622_n
Utrip mesta · mobilno

Italijansko podjetje De Castelli je znano po proizvodnji pohištva, ki se ponaša z moderno obliko, drznimi linijami in surovimi naravnimi materiali. Kosi njihovega pohištva so pravzaprav kosi umetnin, ki imajo uporabno funkcijo.

Da bi svetu predstavili svojo filozofijo dizajna, so si pri izdelovalcu pohištva De Castelli zaželeli nekaj posebnega. Naročili so si svoje lastno motorno kolo, delo pa prepustili rokam italijanskega industrijskega oblikovalca Maria Trimarchia. Ta si je zamislil motorno kolo, katerega ogrodje je narejeno iz surovega bakra.

Mario se je odpovedal tipičnim aerodinamičnim linijam in jih nadomestil z ostrimi robovi, ki spominjajo na origami. S temi pregibi je ustvaril občutek gibanja, tudi ko je motorno kolo na mestu. Bakreni deli bodo s časom oksidiral, motorno kolo pa bo s tem dobilo patino, s čimer bo še bolj domače med vožnjo po renesančnih italijanskih ulicah, ki so polne bogate umetnostne in oblikovalske zgodovine.

Galerija slik: De Castelli Samotracia

De Castelli SamotraciaOdpri galerijo

Opel Combo Opel Combo: prostoren, varen, pregleden, uporaben shutterstock_492230452 10 kul motorjev, ki stanejo manj kot 10.000 evrov pocket-rocket-electric-motorcycle-german-award Sol Motors Pocket Rocket: ‘žepno’ motorno kolo, ki postavlja nove standarde iocamper-apartment-inside-your-van ioCamper: raztegljiva in prenosljiva počitniška prikolica · · · ·