Polaroid se vrača z digitalnim fotoaparatom Snap.
V zraku · tehnologija

Kje so že časi, ko smo fotografirali s Polaroidom, fotoaparatom, ki je v trenutku natisnil našo fotografijo. Čeprav se zdi, da so njegovi časi že minili, pa se Polaroid vrača na sceno. Na sejmu zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov IFA v Berlinu se je namreč nedavno predstavil kot digitalni fotoaparat z vgrajenim tiskalnikom fotografij, ki v trenutku natisne fotografijo, a za to ne uporablja črnila! Sliši pa na ime Polaroid Snap.

Polaroid nikoli ni zares odšel. S pojavom digitalnih fotoaparatov je njegova popularnost, ki je bila na vrhuncu v osemdesetih, sicer močno upadla, a se je zato v 21. stoletju preselil predvsem med filtre/učinke na aplikacijah. Zdaj je napovedal svoj veliki povratek v resnični svet s kompaktnim digitalnim fotoaparatom Polaroid Snap, ki tako kot klasični model kaže jezik (beri v trenutku natisne fotografijo) a za to ne uporablja črnila. Skrivnost leži v tehnologiji ”Zero Ink” (brez črnila), ki jo je razvilo podjetje ZINK. Tako namesto črnila uporablja poseben papir iz obstojnega polimera v matriko katerega so vgrajeni trije sloji kristalov, ki se med toplotno obdelavo s strani fotoaparat spremenijo v rdečo, rumeno oziroma modro barvo.

Ta ”fotoaparat-toaster” se ponaša z ločljivostjo 10 milijonov slikovnih točk in izpljune fotografije velike 7,5 x 5 centimetrov (nekoč so temu rekli ”wallet size” velikost), kasneje pa lahko natisnete tudi večje, saj vse posnetke shrani na spominsko kartico microSD (do 32 GB prostora).

PREBERITE ŠE: Polaroid Cube: mini akcijska kamera za velike avanture

Digitalni fotoaparat Polaroid Snap ima poleg reže za microSD kartico in papirja ZINK še nekaj priboljškov 21. stoletja. Seznanil se je namreč tudi s fenomenom selfie zato ima vgrajen odštevalnik časa za avtoportretiranje ter način, ki posname šest fotografij v 10 sekundah. Tu pa so tudi filtri, da poustvarite videz fotografij, ki so prihajale iz Polaroida iz prejšnjega stoletja. Polaroid ”2.0” se nam v štirih različnih barvah (črni, beli, rdeči in modri) obeta enkrat do konca leta 2015 in bo naprodaj za pičlih 90 evrov. ”Sitnost” bo zgolj ZINK papir. Za 30 listov boste morali namreč odšteti nekaj čez 20 evrov.

Digitalni fotoaparat Polaroid SnapOdpri galerijo
Algoritem, ki lahko slika, kot znani slikarji Algoritem, ki fotografije spreminja v umetniške slike, ki posnemajo slog velikih slikarjev Leseni osebni računalnik Wood Kubb Wood Kubb je leseni osebni računalnik, ki je kos tehnologije in dekorativen kos pohištva cover-google-logo Google ima šokantno drugačen nov logotip Za boljšo moč in pokritost z Wi-Fi signalom Preprosti nasveti kako do boljšega delovanja Wi-Fi signala ·