cover-verosong-stavnice
Kulturni izbor · glasba

Jubilejno 60. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2015 bo letos po zaslugi Conchite Wurst, ki je zmagala na izboru za Pesem Evrovizije 2014, gostilo mesto Dunaj v Avstriji. Izbor bo potekal 19., 21. in 23. maja, Maraaya pa bo slovenske barve zastopala v drugem polfinalnem večeru, 21. maja, verjamemo pa, da tudi v finalu. Kdo so torej njeni največji nasprotniki, ki na stavnicah Evrovizije 2015 kotirajo najvišje? Mi smo povzeli deset najvišje uvrščenih držav in njihovih predstavnic, med katerimi je seveda tudi Slovenija.

Na 60. jubilejnem izboru za Pesem Evrovizije 2015 ima Slovenija velike možnosti za uspeh, saj nam uradne stavnice napovedujejo uvrstitev med 10 najboljših.

PREBERITE ŠE: S tem video spotom, bomo zmagali na Evroviziji [Maraaya & Popsing – Here For You]

Tukaj je deset držav, ki so se na stavnicah Evrovizije 2015 uvrstile najvišje. (Uradna lestvica)

10. Islandija: María Ólafsdóttir – “Unbroken”

9. Norveška: Mørland & Debrah Scarlett – “A Monster Like Me”

8. Slovenija: Maraaya – “Here for You”

7. Azerbajdžan: Elnur Huseynov – “Hour Of The Wolf”

6. Rusija: Polina Gagarina – “A Million Voices”

5. Finska: Pertti Kurikan Nimipäivät – “Aina Mun Pitää”

4. Estonija: Elina Born & Stig Rästa – “Goodbye to Yesterday”

3. Avstralija: Guy Sebastian – “Tonight Again”

2. Italija: Il Volo – “Grande Amore”

1. Švedska: Måns Zelmerlöw – “Heroes”

Zoë Kravitz in Miley Cyrus v spotu za skladbo Bitch. Provokativen spot za skladbo Bitch tria Lolawolf s kraljico kontroverznosti Miley Cyrus cover-maraaya S tem video spotom, bomo zmagali na Evroviziji [Maraaya & Popsing – Here For You] One Direction so si pokorili seznam največjih glasbenih zaslužkarjev v letu 2014 po Billboardu. Billboard objavil seznam največjih glasbenih zaslužkarjev v letu 2014 Florence-and-the-Machine InMusic 2015 – deseto leto v družbi Florence + the Machine in Placebo