download (1) copy
V zraku · tehnologija

Tradicionalno potapljanje zahteva od nas veliko priprav, izkušenj in treninga, predvsem pa drago tehnično opremo ter kopico dovoljenj in certifikatov. Vse to se lahko z ExoLungom že kaj kmalu spremeni.

Avstralsko zagonsko podjetje je predstavilo ExoLung, za katerega pravijo, da bo povzročil revolucijo v svetu potapljanja. Podobno kot pri klasični jeklenki za potapljanje ima tudi ExoLung posodo, v kateri je shranjen zrak. Sistem deluje s pomočjo potapljača, ki črpa zrak s plavanjem v ExoLung in iz njega. Ko se noge stegnejo, ExoLung črpa svež zrak iz podaljška, ki plava na morski gladini. Ko se noge skrčijo, se zrak stisne in je voljo potapljaču. ExoLung je na voljo v več različicah, vsaka od njih pa je namenjena drugačni zahtevnosti potapljanja.

Če si želite potapljanja v priobalnem pasu, do približno 7 metrov globine, in še nimate dovolj izkušenj, bo ExoLung morda prava rešitev za vas. Trenutno je sistem še v prototipni fazi, če pa najdejo primernega partnerja za izdelavo in trženje, bo za napravo treba odšteti med 300 in 500 evri in že se boste lahko potapljali.

Galerija: ExoLung

ExoLungOdpri galerijo

shutterstock_1339280189 Srhljivo: to vse ve Google o tebi! Tako preveriš vse, kar ve Google o tebi! cover-fujifilm-članek Fujifilm: retro-moderne kamere Fujifilm, po katerih vedno bolj posegajo videografi 3580184-pes-2020-review-thumb-nologo To so najboljše videoigre leta 2019: to moraš do konca leta vsaj enkrat igrati! shutterstock_306965114 Neverjetna in hkrati nora dejstva o rabi pametnih telefonov, ki te bodo odpihnila (2019)