1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Toyotin enoprostorec nima bleščečega imena, poimenovali so ga namreč kar Fine-Comfort Ride. Bolj kot ime nas je zagotovo pritegnila oblika, za katero pri Toyoti trdijo, da gre za novo obliko vrhunskega enoprostorca.

Toyotin enoprostorec prihodnosti poganja vodik, ravno tako kot smo videli pri Toyoti Mirai. V shranjevalni posodi je dovolj vodika, da lahko Toyota Fine-Comfort Ride z enim polnjenjem naredi 1000 kilometrov, za ponovno napolnitev posode z vodikom pa bomo potrebovali le dobre tri minute. Konceptni enoprostorec je podolgovat in v dolžino meri 4830 mm, širino 1950 mm in višino 1650 mm. Notranjost je tako dovolj prostorna, da se v njej najde prostor za 6 odraslih oseb. Toyota je navdih za obliko futurističnega avtomobila dobila v diamantu. Zaradi te oblike se avtomobil oži od začetka proti koncu. Zajetna steklena kupola omogoča vsem potnikom dober pogled iz vozila, medtem ko sedijo v udobnih sedežih.

Vstopi in izstop iz futurističnega avtomobila bo mala malica, saj ima široka drsna vrata in je brez tako imenovanega B-stebrička. Notranjost je kot bi bila iz leta 2050. Futurističen zaslon prekriva skoraj celotno armaturno ploščo, še dodaten zaslon pa je moč najti na futurističnem krmilu. Tudi v tem primeru ne gre brez zaslona Head-Up, ki določene podatke projicira tudi na stranska stekla.

PREBERITE ŠE: TOYOTA TJ CRUISER CONCEPT: KOMBI IN SUV V ENEM

Galerija slik: Toyota Fine-Comfort Ride

Toyota Fine-Comfort RideOdpri galerijo

Lotus Elise Cup 260: najbolj tekmovalni Elise Lotus Elise Cup 260: najbolj tekmovalni Elise Porsche 911 Carrera T (2018): ko je manj več Porsche 911 Carrera T (2018): ko je manj več IMG_2220 copy Honda Civic Type R: na slovenske ceste zapeljal najboljši Civic cover-motor Gulas PI1S: električni motorček z 200-kilometrskim dosegom · · · ·