Ford Fiesta ST
Utrip mesta · mobilno

Fiesta je s svojo prikupno pojavo in agilnostjo v mestnem vrvežu navdušila že marsikoga. Tokrat bo poskrbela še za tiste s posluhom za športno nastrojene avtomobile, saj se je razkrila v svoji do zdaj najbolj ‘napadalni’ različici. Ford Fiesta ST ne samo, da je videti agresivnejša, je tudi glasnejša.

Ford Fiesta ST se že na prvi pogled loči od ‘običajne’ Ford Fieste. Izdajo jo unikatni ST-odbijači, difuzor, spojler in agresivna prednja maska. Na zadku ima dvojni kromiran zaključek izpušne cevi in LED-luči. Prednji del ima poleg že omenjenega odbijača in maske prav tako LED dnevne luči in halogenska projektorska žarometa. K celotni podobi se podajo še 18-palčna platišča, ki dodajo piko na i k športnemu dizajnu Fieste ST. Kot zunanjost je tudi notranjost Fieste ST nekaj posebnega. Športni sedeži Recaro ST so del standardne opreme, športni volan ST in temna stropna obloga ST pa prav tako.

Ford Fiesto ST poganja učinkovit 3-valjni 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost, ki ima 200 konjskih moči in je povezan s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Motor ima vgrajen sistem za izklop valjev, kar pomeni, da se pri umirjeni vožnji eden od valjev samodejno izklopi, kar posledično pomeni manjšo porabo goriva. Aktivni izpušni sistem tudi iz Fieste ST izvabi vznemirljivo melodijo, patentirano vzmetenje s posebnimi ‘bananastimi’ vzmetmi pa poskrbi za še večjo zabavo med dinamično vožnjo skozi ovinke.

Ford Fiesta ST je s tremi vrati po akcijski ceni lahko vaša od 24.630 evrov dalje, petvratna različica pa od 24.920 evrov dalje. Ford Fiesta je vsekakor zanimiv paket, ki združuje všečen športni dizajn, presenetljivo vznemirljiv zvok in praktičnost, kot jo najdemo tudi pri povsem umirjeni različici Fieste. Zagotovo nekaj primernega za tiste, ki potrebujejo praktičen avtomobil, a si vseeno želijo nekaj vznemirljivega za ‘čez vikend’.

Galerija slik: Ford Fiesta ST

Ford Fiesta STOdpri galerijo

2018-Ford-Mustang-GT-V8-with-Performance-Pack-front-three-quarter-static Ford Mustang: mišičnjak, ki vzbuja najlepša čustva Ironwwod Custom Motorcycles "The Moon Walker" “The Moon Walker”: BMW R100r s popolnoma drugačno preobleko Ana Bucik in EcoSport - foto Primoz Korosec - 1 resized Izleti v najboljši družbi – Življenje se dogaja zunaj Aston Martin Rapide AMR Aston Martin Rapide AMR: Rapide je postal še bolj strupen · · ·