freddie-mercury-e1504625168214
Kulturni izbor · glasba

24. novembra je minilo 27 let od smrti legendarnega pevca in šovmana Freddieja Mercuryja. Skupaj z drugimi člani zasedbe Queen je osvajal svet, tako s skladbami kot s svojimi nastopi. In le kaj je lahko lepši poklon pevcu kot to, da ga je znanost priznala za najboljšega pevca vseh časov?

Ekipa avstrijskih, čeških in švedskih raziskovalcev je odkrila, da se povprečni vibrato giblje med 5,4 Hz in 6,9 Hz, Mercuryjev pa je bil 7,04 Hz. In kdo smo mi, da bi se zoperstavili znanosti? Freddie je (bil) očitno najboljši. Raziskavo lahko sicer najdete na Logopedics Phoniatrics Vocology.

5. septembra bi legendarni pevec praznoval 72. rojstni dan, osebje z letališča Heathrow, ki se ukvarja s prtljago, pa je v spomin na pevca zasedbe Queen tako pripravilo nekaj klasičnih Mercuryjevih plesnih gibov na skladbo I Want To Break Free. Freddie, ki je bil rojen kot Farrokh Bulsara, je namreč včasih delal za British Airways, in sicer je imela na letališču Heathrow opravka prav s prtljago (če ste si že ogledali film Bohemian Rhapsody, vam je to najbrž že znano).

Eden izmed zvezdnikov tribute videa Adam Dewey je pred nastopom povedal: “Fredde Mercury je nesporna rock legenda in načrtovanje njegovega rojstnega dne na letališču Heathrow, kjer je nekoč delal, je bil absoluten žur! Jaz in drugi sodelavci smo se resnično potrudili s plesno rutino in komaj čakamo, da vidimo obraze ljudi, ko bodo vstopili na letališče.” In kot da ta nastop ni bil dovolj, so na letališču še vsem Freddiejem, Fredom, Frederickom in Farrokhom podarili prost vstop v najboljši salon na letališču, kjer so v udobju uživali skupaj s svojimi prijatelji ali partnerji.


mbuble_cover_2018-2429-RETOUCH Koncert: nežni Michael Bublé se bo septembra 2019 ustavil v Zagrebu freddie-mercury-1 The Show Must Go On: največji svetovni Queen Show, posvečen Freddieju Mercuryju angry-man-driving-a-car (1) Katerih je 5 najnevarnejših skladb za vožnjo z avtomobilom? (+ 5 najvarnejših) foo-fighters_f copy Koncert: Končno! Foo Fighters junija 2019 v Pulju · · · ·