cover-fujiflm-xa7
V zraku · tehnologija · gadgeti

Fujifilm je v zadnjem času nanizal kar nekaj zelo dobrih fotoaparatov, ki so tudi zelo prijazni za denarnico. X-A7 ni nobena izjema.

Fujifilm je v boj za vodilnega med cenovno ugodnimi brezzrcalci poslal X-A7, ki bo nasledil predhodnika X-A5. Njegova naloga bo predvsem naučiti začetnike nekaj novega oziroma zadovoljiti bolj preproste uporabnike, ki imajo radi, da fotoaparat dela namesto njih. Dizajn je preprost in s manj kontrolami, da ne bi gora gumbov koga zmedla. 8,9 centimetra širok zaslon na dotik je mogoče obračati v vse smeri, kar je velik plus. Pri iskanju fokusa nam bo v veliko pomoč črn gumbek na zadnji strani desno.

24,2MP APS-C senzor je nov ter naj bi imel 8,5x več faznih točk ostrenja, kar pomeni predvsem zelo hitro iskanje fokusa. Po želji bo fokus iskal obraze ali oči portretiranca. S X-A7 lahko snemamo tudi v 4k 30 slik/sekundo, vendar bo pri tem treba upoštevati časovno omejitev 15 minut na posnetek. Za samodejne všečne fotografije bo poskrbel način Bright Mode, ki je kot nekakšna funkcija HDR na telefonih. Bluetooth LE bo poskrbel za povezavo s telefonom in prenos slik, za polnjenje pa vhod USB-C. O ceni pri nas ne vemo še nič, bo pa v tujini Fujifilm X-A7 skupaj s objektivom Fujinon XC 15-45mm f/3.5-5.6 stal 700 dolarjev.


Akcijska kamera Oclu Akcijska kamera Oclu s funkcijami za še tako zahtevne uporabnike polaroid-lab-2 Polaroid Lab: natisnite fotografije direktno z zaslona telefona Untitled-1 Acer Predator Thronos Air: železni prestol za igričarje https___hypebeast.com_image_2019_09_transparent-sound-see-through-speaker-white-black-wireless-bluetooth-1 Transparent Sound Speaker: ko zvočnik postane umetnina ·