man sitting at the MacBook retina with site Google on the screen
V zraku · tehnologija

Če priznamo ali ne, Google je prekleto briljantna zadevščina. Z njim lahko najdemo že pravzaprav vse … in vsakogar. Ampak ali res poznate vse prave talente enega izmed najbolj priljubljenih internetnih iskalnikov na svetu? Tukaj je enajst odličnih trikov brskalnika Google, ki jih gotovo še ne poznate!

11 odličnih trikov z brskalnikom Gooogle, ki jih še ne poznate:

1. Preizkusite lahko svojo znanje zemljepisa.

Ali vedno pogorite pri vprašanjih iz geografije? Čas je, da nekaj znanja pridobite z Googlovo igro Smarty Pins. Na vprašanja odgovarjate tako, da na zemljevidu pripnete lokacijo, po kateri nas igra sprašuje.

2. Poiščete lahko nove fonte.

Ali je tipografija za vas nekoliko težje razumljiva? V iskalnik Google lahko vtipkate Google Fonts in tako dobite seznam odličnih brezplačnih fontov, ki jih lahko poljubno uporabljate.

3. Igrate lahko Atari Breakout z Googlovimi fotografijami.

V Google vtipkajte Atari Breakout in nato izberite Slike. In že lahko igrate.

4. Oglejte si predstavo v 360° pogledu.

Del rastočega Googlovega projekta Art Project so tudi videi predstav, ki si jih lahko ogledate v 3D s 360° pogledom. Za več informacij in kulturnih poslastic lahko obiščete Google’s Cultural Institute.

5. Po umetniških galerijah lahko brskate v visoki ločljivosti.

Googlov umetniški projekt Art Project je osupljiv, sestavljen je namreč iz več tisoč zbirk galerij z vsega sveta, galerija slik pa je na voljo v visoki ločljivosti.

6. Brskajte za bolj natančnimi spletnimi rezultati.

Ali veste, da določena stran vsebuje določeno ključno besedo? Za hitrejše in natančnejše rezultate v iskalnik Google najprej vtipkate site:, nato ime spletne strani, v narekovajih pa navedete ključno besedo. Primer: site:citymagazine.si “google”.

PREBERITE ŠE: 14 koristnih stvari, ki jih zmorejo slušalke Apple

7. Raziskujte nočno nebo.

Vesolje je ogromno in nekega dne bi si ga želeli obiskati. Zaenkrat pa ga lahko raziskujemo kar iz naslonjača. V Google vtipkajte Google.com/sky, če pa je vesolje za vas preprosto preveliko, lahko pogledate še na Luno ali Mars.

8. Opazujete lahko deljenje celic ali Conway’s Game of Life.

Conway’s Game of Life je demonstracija deljenja in množenja celic v določenem časovnem obdobju. Če v Google vtipkate Conway’s Game of Life, lahko na desni strani zaslona vidite in opazujete deljenje in množenje celic.

9. V Chromu lahko gradite s kockami Lego.

Sodelovanje med Legom in Googlom je razlog, zakaj lahko dejansko v Chromu gradite s kockami Lego in jih nato umestite na Google Maps.

10. Igrate lahko Zerg Rush.

Dolgočasen dan? V Google lahko vtipkate Zerg Rush in “poklikate” svojo produktivnost, medtem ko branite iskalne rezultate pred lačnimi o-ji.

11. Google je pretvornik enot.

Če vtipkate katerokoli mersko enoto, bo Google odprl svoj pretvornik enot in tako spremenil milje v kilometre, funte v kilograme itd.

Apple Smart Battery Case je zaščitni ovitek in baterija Apple Smart Battery Case: zaščitni ovitek in polnilna baterija v enem PicMonkey Collage Najboljše tehnološke igračke leta 2015 po izboru uredništva Tiskalnik za nohte Nailbot Nailbot – tiskalnik za poslikavo nohtov Ikea Heat Harvest Ikea Heat Harvest: pretvorba odpadne toplote v elektriko · ·