new-cover
Utrip mesta · mobilno

Družba Hennessey, ki je znana po modelu venom GT, ki je pred kratkim iz rok bugattijevegaq veyrona za kratek čas ukradel rekord najhitrejšega serijskega avtomobila vseh časov, je zavihala rokave in pospešeno razvija nov model Hennessey venom F5, ki bi namesto predhodnikovih 440 km/h, zmogel dosegati hitrosti vse do 475 kilometrov na uro.

Hennessey venom F5, kot se imenuje nov monstrum je dobil tudi veliko bolj moderno zunanjo podobo, s katero se lahko sedaj kosa z modeli kakšni so LaFerrari in McLaren P1, velik poudarek pa je bil pri znižanju mase avtomobila in povečanju pritiska k tlom, se pravi downforcu.

F5 jtako pomeni nadgradnjo prvotnega venoma, kateremu so izboljšali številne komponente, kljub temu pa težo zadržali pod 1.350 kilogrami (suha teža za vožnjo pripravljenega vozila znaša vsega 1.315 kilogramov).

Za pogon skrbi prenovljeni 7,0-litrski V8 podprt z dvema turbo polnilnikoma, ki naj bi zmogel največjo moč preko 1.400 kilogramov, kar naj bi po besedah ameriških strokovnjakov zadoščalo za željenih 475 km/h.

Ali je to tudi res seveda ne bodo vedeli, dokler ga ne bodo izdelali in v primernih okoliščinah tudi preizkusili njegovo največjo hitrost, so pa v vmesnem času napovedali, da bodo izdelali 30 primerkov tega vozila, po osnovni ceni 1,3 milijona dolarjev, kar je malce manj kot milijon evrov.

cover Ročno izdelana električna kolesa Oto, ki izgledajo kot motorji iz sredine prejšnjega stoletja BMW-M235i-drift-mob-show-10 Epski “driftmob” z BMWji M235i v Cape Townu bmw-designworksusa-solar-carport-concept_100466360_l Najbolj zelen nadstrešek na svetu, bo gostil BMW-jeva električna vozila Foto: Tom Kessler Razstava “Truck-A-Tecture” – čudovite inovacije za nomadsko življenje v stilu