cover-honda-v1
Utrip mesta · mobilno

Honda je znova presenetila in po vsej verjetnosti postavila nov Guinness World Record za najhitrejšo kosilnico na svetu. Honda Mean Mower je dosegla 187 km/h povprečne hitrosti (116.57mph) in popravila star rekord za kar 47 km/h.

Seveda ne gre za običajno kosilnico, ki jo lahko kupite pri ponudnikih tovrstne opreme, temveč za močno predelano različico, ki temelji na Hondinem HF2620 “Lawn Tractor”, ki so ga seveda temeljito predelali z namenom postavitve sicer popolnoma nesmislnega rekorda. Motorno srce te kosilnice predstavlja 1.0l motor Honda VRT, s 6 stopenjskim menjalnikom ter posebnim Scorpion izpušnim sistemom. Več podatkov nažalost ni znano.

Kljub vsej predelavi, pa je pomembno, da tale kosilnica zares kosi kar je pogoj Guinness World Record za to kategorijo postavitve novega rekorda. Za košnjo uporablja dvoje elektro motorjev in nitko, ki se vrti s 4000 obrati v minuti. Tako lahko kosi travo, do 30 km/h na uro, kar je več kot dvojna hitrost običajnega modela HF2620 mower.

Zanimivo podiranje rekorda je izvedla IDIADA – hiša za testiranje v Španiji. Zaradi kompleksnih pravil, pa rezultat, še ni uradno potrjen.

Fotografije iz testiranja in postavitve morebitnega novega rekodra

Odpri galerijo
image (1) McLaren z omejeno serijo 650S na tekmovalne steze kolaz Reinkarnacija kolesa stare šole DavidBrown_Speedback_16 David Brown – Speedback GT – Sanje nekega drugega časa urb-e 11 Urb-E – Zložljiv električni skiro za udobno vožnjo po mestu