cover
V zraku · buzz buzz

Hong Kong: kitajsko mesto, kjer na nekaj več kot 1000 kvadratnih kilometrih živi kar več kot 7 milijonov ljudi. Fan Ho: fotograf, ki je v zadnjih 60 letih za svoje delo prejel več kot 280 mednarodnih nagrad. Petdeseta leta: čas, ko hongkongške stavbe še niso bile tako visoke kot danes. Hong Kong + Fan Ho + petdeseta = serija čudovitih črno-belih fotografij ‘’Hong Kong Yesterday’’.

Hong Kong je tako kot New York eno izmed tistih mest, ki nikoli ne spijo. Kitajsko mesto, kjer je gostota prebivalstva ena izmed najvišjih na svetu, slovi po svojih visokih nebotičnikih in je eno izmed najpomembnejših svetovnih ekonomskih središč. Skoraj osemdesetletni kitajski fotograf, igralec in režiser Fan Ho , ki se je rodil v Šanghaju, se je z družino preselil v Hong Kong še kot majhen otrok. Fotografski samouk je v zadnjih 60 letih prejel več kot 280 mednarodnih nagrad, ki potrjujejo, da so njegove fotografije resnično delo vrhunskega umetnika.

PREBERITE ŠE: Izabela Urbaniak: idilične otroške fotografije počitnic na podeželju “Summertime”

Tudi serija fotografij ‘’Hong Kong Yesterday’’ je brez dvoma vrhunska. Čudovite črno-bele fotografije Hong Konga v petdesetih in šestdesetih letih nas popeljejo v obdobje, ko je čas v Hong Kongu tekel počasneje kot danes in ko hrup z ulic še ni bil tako velik. Četudi se nam skozi evropejske oči Hong Kong zdi kulturno in fizično oddaljen, se nam skozi fotografije v seriji Hong Kong Yesterday približa, saj se nam prikaže kot mesto, kjer se prepleta na tisoče usod ljudi, ki od daleč izgledajo tako zelo majhni.

Izbor čudovitih črno-belih fotografij iz serije Hong Kong Yesterday si oglejte v naši fotogaleriji!

Odpri galerijo

molodenkij-bred-pitt 2 Kaj so v reklamah oglaševali slavni igralci, preden so to postali cover Lucy Hilmer – ženska, ki se je 40 let vsako leto fotografirala v svoji rojstnodnevni obleki cover Karla Mialynne: neverjetno realistične risbe luna-jumping-cow-videojpg-ae12f05c2a4aeb29 Krava, ki misli, da je konj ·