1
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ljudje, ki imajo to srečo, da svoj sanjski poklic najdejo že v otroštvu so zelo redki in tudi Irina Kysselef je ena izmed tistih, ki ga je po spletu naključij odkrila šele kasneje v življenju. Po študiju ekonomije in desetih letih kariere v organizaciji oglaševalskih festivalov je začutila, da ji to delo ne ustreza več ter se lotila razvijanja novo odkritega talenta, urejanja frizur.

Začetek prvič…

Pred dvema letoma se je znašla na življenjski točki, ko jo je bolj kot samo preživetje zanimalo kaj pozitivnega lahko s svojim delom doprinese k družbi in medtem je povsem po naključju odkrila neizmerno ljubezen do spenjanja las. Skoraj devet let namreč pleše in poučuje nostalgično obarvano zvrst plesa imenovano swing, pri katerem se plesalci radi uredijo v duhu preteklih obdobij. K temu jo je najbolj pritegnila pozitivna energija na plesnih večerih. Izobraževala se je predvsem v tujini, veseli pa jo, da je zanimanje za to plesno zvrst tudi v Sloveniji vedno večje.

Začetek Drugič…

Opazila je, da je pri spenjanju pričesk za plesne dogodke treba precej pozornosti nameniti obstojnosti, saj mora pričeska obliko obdržati tudi ob divjih poskokih in akrobacijah. Ker ni našla frizerjev, ki bi ji lase znali urediti v tem slogu se je spenjanja in urejanja lotila sama. Svojo ljubezen do urejanja pričesk je začela razvijati na swing festivalih v Italiji in na Madžarskem, kjer se je veliko naučila tudi od tujih mojstric tovrstne umetnosti. Navdih in tehnike oblikovanja črpa iz preteklih obdobij, njen cilj pa je celostno oblikovati pričesko, ki pristaja tako tipu las kot obliki obraza, priložnosti in obleki, predvsem pa na oblikovanje pričeske gleda kot na zaključek celostne podobe.  Poleg lepšanja plesalk ima poleti veliko dela z tudi urejanjem nevest, rada sodeluje na modnih snemanjih ali pa za nastope uredi glasbenice, igralke in televizijske voditeljice.

Talent, trdo delo in oglaševanje

Letošnje leto ji je prineslo odprtje lastnega razstavnega salona, opremljenega v ženstvenem nostalgičnem slogu. V njem gosti delavnice uporabnih trikov spenjanja las, med katerimi obiskovalke uči, kakšen je najbolj primeren tip pričeske za njihovo vrsto las in kako si lahko enostavno spnejo lase za različne priložnosti. Gostje med učenjem sedijo ob ljubkih starinskih lepotilnih mizah, med odmori pa pijejo čaj v prijetni dnevni sobi, opremljeni z recikliranim pohištvom. V salonu so razstavljeni tudi Irinini avtorski dodatki za lase, na katere je še posebej ponosna. Želi se povezati z drugimi slovenskimi oblikovalkami in uporabnicam nuditi čim bolj pester izbor lasnega okrasja.

Nove kariere se je zaradi izkušenj s področja oglaševanja lotila zelo celostno. Zaveda se, da ni pomembno zgolj talent in trdo delo temveč tudi oglaševanje. Nase opozarja s pomočjo lično zasnovanih vizitk ter darilc in prisotnostjo na nostalgično obarvanih dogodkih. Tudi grafično podobo svoje blagovne znamke je kreativno zasnovala sama, za realizacijo pa je poiskala pomoč usposobljenega grafičnega oblikovalca.  Vrstni red razvoja njene nove kariere je precej nenavaden; brez kakršnega koli predznanja se je uspela uveljaviti kot specialistka za lasno stiliranje medtem ko se z vzdrževanjem las, striženjem in barvanjem zaenkrat še ne ukvarja. V želji po izpopolnitvi znanja se je tako odločila vpisati na Srednjo frizersko šolo. Med obiskovanjem pouka ugotavlja kako zanimivo je v šolo hoditi v odraslem obdobju. Kot zrela oseba namreč veliko bolj uporabno črpa znanje, natančno ve kaj jo zanima in česa se mora naučiti.

Irina s svojim delom dokazuje, da nikoli ni prepozno slediti notranjemu klicu. Njeno veselje do dela ter pogum pri odločitvi za povsem novo poklicno pot sta čudovita inspiracija in navdih vsem ostalim, ki smo za tak korak (pre)strahopetni.


PicMonkey Collage Frizura leta 2015: podaljšan paž #lob iStock_000016144413_Medium 5 razlogov, zakaj je arganovo olje številka ena All_hotels2 Rimske terme – izvir zdravja v objemu narave, tudi pozimi iStock_000009302789_Medium Nespečnost: Kaj narediti, kadar ne morete zaspati · ·