maxresdefault (35)
V zraku · odnosi

Kaj se zgodi, ko se zaljubijo psihopati? So romantični?

Glede na raziskave je 1 odstotek svetovne populacije psihopatov. Ti ljudje težko izražajo čustva, predvsem empatijo, žalost, strah. Vendar psihologi verjamejo, da se lahko tako kot vsi preostali tudi oni zaljubijo. Vendar so načini, kako izražajo svoja čustva in kako komunicirajo v odnosih, drugačni.

Psihopati so zmožni ljubiti drugo osebo

Psihologi pravijo, da obstaja več stopenj psihopatije. Če oseba ne kaže veliko značilnih znakov psihopatije, ima več možnosti, da se bo zaljubila. Tudi psihopati se lahko počutijo osamljene in si želijo biti ljubljeni. Vendar zaradi pomanjkanja čustvene navezanosti in nezmožnosti, da bi se odprli drugi osebi, težko vzpostavijo zdrav odnos.

Njihovi odnosi temeljijo na drugačnih razlogih kakor tradicionalni odnosi

Trudijo se vzpostaviti čustvene vezi in intimnost v razmerju, ampak brez večjega uspeha. Po navadi bodo vstopili v razmerje, ki temelji na skupnih prepričanjih in odnosu do sveta, ne pa na čustvih. Bodite previdni, psihopati so izjemno sebični in po navadi poskušajo manipulirati s svojim partnerjem na način, da bi ta opustil lastne interese zaradi njih.

Psihopati hrepenijo po tesnejših odnosih, ampak jih redko znajo ustvariti in izraziti

Delujejo v slogu navezanosti, imenovanem izogibajoča navezanost. Čeprav poskušajo, jim po navadi ne uspe ustvariti čustvene vezi z drugimi, saj so nezmožni izkazovati empatijo in se čustveno navezati.

Ne morejo ponuditi čustvene podpore partnerju

Psihologi verjamejo, da večina psihopatov ne čuti strahu ali stiske. In ker teh čustev nikoli niso poznali oziroma čutili, ne znajo pokazati empatije. Nekateri se trudijo razumeti, kako pokazati čustva. Raziskava je pokazala, da lahko skrbijo za druge, ampak le, če to naredijo prostovoljno.

Raje imajo kratka razmerja

Sledijo strategiji “živi hitro in pozabi”. To pomeni, da raje oblikujejo kratkoročne odnose brez čustvene navezanosti. Le redki so toliko zavzeti, da vložijo dovolj truda v ustvarjanje dolgoročnega odnosa. Raje postavijo sebe na prvo mesto – jaz, jaz, jaz –, a jim takšen odnos otežuje iskanje primernega partnerja.

Zelo dobro vedo, kako manipulirati s partnerjem

Dobro berejo druge ljudi. Vedo, kako biti očarljiv, sproščen in popoln v vsaki situaciji. To iz njih naredi odlične manipulatorje. So vase zaverovani, ne čutijo nobenega obžalovanja, če koga prizadenejo s svojimi dejanji.

Njihova ljubezen je lahko uničujoča

V resnici ne vedo, kako se povezati in komunicirati z drugimi na čustveni ravni. Romantična zveza je za njih in njihovega partnerja uničujoča. V razmerju se obnašajo impulzivno in so čustveno nedosegljivi. Manipulativnost in pomanjkanje empatije sta uničujoča za duševno stanje njihovega partnerja in prispevata k nestabilnosti in napetostim v odnosu.

Njihovi občutki in odnos se sicer lahko čez čas izboljšajo

Dobra novica je, da lahko izboljšajo svoje vedenje, če so za to dovolj motivirani. Psihologi verjamejo, da jih lahko ljubezen in dobra komunikacija z ljudmi, ki jih imajo radi, naučita, da postanejo bolj empatični do drugih ljudi.


logan-armstrong-8AQHzpvssVw-unsplash Ljudje, ki so samski, imajo teh 11 skrivnih moči! x1080 (1) Zakaj se ravno najmočnejše ženske pogosto počutijo tako zlomljene v sebi? krishh-chvyv2qXpRY-unsplash Žalostno, a resnično: ljudje smo do neznancev prijaznejši kot do tistih, ki jih imamo radi! shutterstock_536124673 Ta 4 astrološka znamenja so v postelji večkrat in so pri tem boljša! ·