Honda Riding Assist
Utrip mesta · mobilno

Podobno kot BMW, ki je pred časom predstavil BMW Motorrad Vision Next 100, se tudi Honda poigrava z idejo motocikla, ki se ne prevrne. A Honda je šla še dlje. Njen konceptni motocikel se zna namreč voziti sam in vam lahko sledi kot hišni ljubljenček. ”Glej mami, brez rok!”

Če ste kdaj vozili težak motocikel, potem veste, kako težko je ohraniti ravnotežje pri nizkih hitrostih ali ko stojite na semaforju. V prihodnosti to morda ne bo več problem. Honda je namreč razvila avtonomni motocikel (predelan model NC750S), ki se na mestu ne prekucne.

PREBERITE ŠE: BMW Motorrad Vision Next 100: motocikel, ki čelado pošilja na smetišče zgodovine

Motocikel se ima za to zahvaliti tehnologiji Riding Assist, ki temelji na tehnologiji, razviti za človeku podobnega robota ASIMO in električno vozilo brez volana UNI-CUB s sistemom za ohranjanje ravnotežja.

Stranske tačke in stojala bodo postali preteklost. Kdaj, Honda (še) ni izdala.

Galerija – Hondin samovozeči motocikel, ki se požvižga na gravitacijo:

Vozilo UNI-CUBOdpri galerijo
Hyundai Health + Mobility CES 2017: Hyundai s potniško kabino Health + Mobility, ki skrbi za dobro počutje potnikov Nova Kia Picanto (2017) Nova Kia Picanto (2017) – samozavest serijsko Chrysley Portal CES 2017: Chrysler Portal – prvo vozilo po meri generacije Z Faraday Future FF91 CES 2017: Faraday Future FF91 – Tesla dobila dostojnega tekmeca · ·