loud-shadows-01
V zraku · dizajn

Oerol, kar v prevodu pomeni “povsod”, je 10-dnevni festival vseh zvrsti umetnosti, ki se v juniju vsako leto brezplačno odvija na otoku Terschelling na Nizozemskem. Želja organizatorjev festivala je, da celoten otok spremenijo v oder. Na letošnjem festivalu je bilo moč videti čisto posebno arhitekturno strukturo, v kateri se je odvijal kulturni program.

Loud Shadows”, kot so jo poimenovali, je rezultat združenih moči umetnikov različnih smeri; glasbene, plesne in arhitekturne. Kate Moore, The Stolz, LeineRoebana in Plastique Fantastique so snovalci te futuristične ideje. Plastique Fantastique je skupina arhitektov in oblikovalcev iz Berlina, ki oblikuje isto poimenovane začasne arhitekturne platforme, prilagojene določenemu okolju. “Loud Shadows” je namreč napihljiva prozorna dvorana, ki ves čas omogoča stik z okoljem. Občutek je najbrž podoben, kot če bi v ogromnem milnem mehurčku poslušali igranje violine ali občudovali plesno predstavo.

Zanimive ideje dajo zanimive rešitve.

PREBERITE ŠE: SEXTO ‘NPLUGGED 2017: INTIMNI GLASBENI FESTIVAL V FURLANIJI

Galerija slik: Loud Shadows

Loud ShadowsOdpri galerijo
Manet – počivalnik po navdihu francoskega krompirčka Manet – počivalnik po navdihu francoskega krompirčka 1000-500-citymagazine-cover DeskView – ko se okno spremeni v pisalno mizo Supflex BigSup Supflex BigSup: od zdaj nič več sami pri supanju 12miz-cover 12 najboljših pisalnih miz, ob katerih stojiš · · · ·