hero-mx-30.ts.1910230018130000
Utrip mesta · mobilno

Tudi pri Mazdi so naposled le predstavili različico svojega popolnoma električnega avtomobila. Morda Mazda MX-30 z enkratnim polnjenjem še ne dosega takšnih razdalj kot konkurenti, a bo kljub temu za marsikoga prava izbira.

Mazda je predstavila svoj prvi serijski električni avtomobil. Električna Mazda MX-30 se lahko pohvali s “freestyle” zadnjimi vrati , ki smo jo srečali že pri modelu RX-8, njihova prednost pa naj bi bila lažje nalaganje različnih predmetov za prednje sedeže. V notranjosti nas čakajo ekološki materiali in tako je večina pravega usnja nadomeščena z veganskimi različicami.

Elektromotor ima 143 konjskih moči, baterija s kapaciteto 35,5 kWh pa ima dovolj energije za malenkost več kot 200 kilometrov dolgo pot. Za obloge vrat so uporabili vlakna iz reciklirane plastike, za ‘oblazinjenje’ predalov v osrednji konzoli pa pluto. Najnovejša Mazda MX-30 s tehnologijo e-Skyactiv je že na voljo za prednaročilo.

In morda ste opazili v videoposnetku, da se nova Mazda MX-30, vozi po ljubljanskih ulicah. Sicer zgolj virtualno, a vendarle je moč prepoznati ulice Ljubljane.

Galerija: Mazda MX-30

Mazda MX-30Odpri galerijo

2019-lexus-lf-30-concept (1) Lexus LF-30: Lexusova električna prihodnost alfa-romeo-montreal-vision-gt-concept Alfa Romeo Montreal Vision GT Concept: Mamma Mia! Kia XCeed Kia XCeed: ekstravaganten mestni križanec Photo: Žan Macarol-Hyundai Kona Hybrid Hyundai Kona Hybid: varčen kompakten športni terenec ·