Mercedes Benz AMG GT3
Utrip mesta · mobilno

Vsi zagotovo poznate formulo 1 v kateri je Mercedes-Benz aktiven že vrsto let. Manj znano pa je prav tako tekmovanje združenja FIA imenovano GT3, za boj v katerem kaže apetite tudi znamka s trikrako zvezdo na nosu. Kasneje naj bi dirkalniku sledila tudi civilna različica, ki naj bi z okoli 600 iskrivimi vranci pod pokrovom iz “hlač izprašil” porscheja 911 GT3.

Tako so pri Daimlerju za Ženevo pripravili tekmovalno GT3 različico modela AMG GT, ki nadomešča kultnega SLS AMG. Oblikovno je poreklo sicer nezgrešljivo, kljub temu pa so dirkanju primerno razširili koloteke, mu dodali še agresivnejši body kit, na zadku pa je mesto našlo tudi ogromno krilo ali bolje rečeno spojler. S tem je za aerodinamiko poskrbljeno, kakor tudi za še večji pritisk k tlom in boljši stik s podlago.

Znotraj je poleg obvezne kletke in ostalih ojačitev, GT3 racer dobil tudi številne dodatke iz karbona, taisti material pa krasi tudi školjkasta sedeža s šest točkovnim varnostni pasovjem. Pred voznikom pa je prav tako po regulaciji tekmovanja dvokraki dirkalni volan s številnimi stikali za nastavljanje delovanja različnih parametrov avtomobila, za njim pa velik zaslon, ki služi kot instrumentna plošča.

Čeprav so glede tehničnih podatkov pri Daimlerju še dokaj skopi s podatki, pa so določeni priznani mediji že “izvohali”, da naj bi 4,0-litrski V8 biturbo motor iz serijske različice zamenjal motor iz starejšega brata SLS AMG. Poznavalci bodo vedli povedati, da gre za 6,3-litrski V8 motor z močjo okoli 600 KM.

PREBERITE ŠE: Mercedes AMG GT – ena od zvezd prihajajoče Sonyeve igrice Drive Club

Vodstvo Daimlerja pa je govorice še podkrepilo z informacijo, da naj bi po lansiranju modela za GT3 tekmovanje, pripravili tudi “cestno” različico modela AMG GT z GT3 končnico, s katero naj bi konkurirali porscheju 911 GT3.

Mercedes Benz AMG GT3Odpri galerijo
cover-zeneva-2015 Mednarodni avtosalon Ženeva 2015 – 85. razstava prihodnosti avto industrije Audi A6 med obiskom Norveškem, kjer je testiral meje Matrix LED-žarometov. Audi Matrix LED – žarometi: žarometi prihodnosti, ki so že tu Volkswagen Passat Alltrack Novi volkswagen passat alltrack – terenski passat za avanturistične očete Hyundai tucson 2015 - zadek Novi hyundai tucson – novi športni terenec s starim imenom (2015) · ·