cover-ev-mercedes-benz
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz je ustavil razvoj bencinskih in dizelskih motorjev. Vsa sredstva in znanje bo zdaj usmerjeno le še v elektriko.

Prihodnost je električna! Sodeč po letošnjem Frankfurtskem avtosalonu pa pa je ta prihodnost bližje, kot bi si mislili. Skupina Daimler – Mercedes-Benz je že med vodilnimi v EV-razredu, saj je z svojo novo znamko EQ precej hitro naelektril velik del njihove flote avtomobilov. V Frankfurtu smo namreč lahko videli električne koncepte vse od malega razreda A, kombija razreda V in pa tudi električen koncept razreda S. Presenetilo nas je  tudi veliko število hibridnih pogonov, ki so na voljo z vsemi novejšimi Mercedes-Benz modeli.

Daimler trenutno na trg prihaja z najnovejšo generacijo motorjev z notranjim zgorevanjem v celotni modelni gami, to so novi šestvaljni motorji za razred E- in S-razred ter motorji za vsa terenska vozila. Ta generacija motorjev bi lahko bila tudi zadnja.

Po poročanju nemške revije “Auto Motor und Sport” je vodja razvoja pri Daimlerju (Mercedes) Markus Schaefer dejal, da trenutno nimajo načrtov za nadaljni razvoj motorjev z notranjim izgorevanjem in se osredotočajo na nove električne pogonske sklope.

Prihodnost je električna. Vsi proizvajalci to vemo in tako tudi Daimler s tem prehodom na razvoj le za električne pogone ni prav nič posebnega.

Pri Daimlerju so si že v preteklih letih zadali cilj, da bodo do leta 2022 na voljo električne različice vseh avtomobilov v njihovi floti, zato novica o prenehanju razvoja motorjev z notranjim izgorevanjem ni tako zelo nepričakovana.


Napihljiva čelada Hövding 3 Hövding 3: najvarnejša kolesarska čelada na svetu Mercedes-Benz električni skiro Mercedes-Benz električni skiro: skrivnostni električni skiro z zvezdo BMW Motorrad Vision DC Roadster BMW Motorrad Vision DC Roadster: se znameniti bokserski motor poslavlja? Vodni skuter Orca Električni vodni skuter Taiga Orca: Tesla na vodi · ·