021-Novi-Mercedes-Benz S-Class-Coupe
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz je dolgo časa spretno skrival svojo luksuzno zvezdo, novega Mercedes-Benza S-Class Coupe, ki pri tej znamki vselej velja za ultimativni predznak luksuza blagovne znamke, saj gre že v osnovni avtomobilski genetiki za najprestižnejši izdelek te blagovne znamke.

Oblika – simfonija stila

Dvovratna tradicionalna kupejska oblika vozila narekuje tradicija blagovne znamke, ki v zadnjih generacijah tej obliki ni posvečala zadosti pozornosti. Z novo generacijo pa predstavlja izjemen izdelek, ki ljubiteljem pločevine povzroča veliko skominov. Ta nekaj več kot pet metrov doga kupejevska ladija v širino meri bogatega 1,9 metra, v višino pa skromnega 1,4 metra.

Uradni predstavitveni video

Zunanje mere nam povedo, da gre za izjemno elegantno, nizko linijo s posebni poudraki na zadnjih bokih, po čimer se silhueta izjemno približuje predhodniku 500 CL. Slednji model Mercedes-Benz kot razred opušča in ga nadomešča modelom “S-Class”.

Notranjost – nadgranja okusa

V najbolj luksuznem avtomobilskem razredu pa je poleg germanske genetike tudi slovenski stil, saj je tako kot pri vseh zadnjih modelih mercedesa tudi tokrat imel prste vmes naš oblikovalec in vodja oddelka za design, Robert Lešnik. Njemu gre tudi zasluga, da so mercedesi v zadnjem času precej odskočili od sivega povprečja konkurence in resnično narekujejo popolnoma svoj in izjemno prestižen oblikovni stil.

Moč luksuza
Ob predstavitvi in takoj na začetku prodaje bo na voljo S 500 Coupe, z V8 4,7-litrskim motorjem, ki na zadnjo os požene 455 konjev. Druge variacije bodo sledile, vsi pa težko pričakujemo S63 AMG Coupe, zverino, ki se bo lahko s svojimi napovedanimi 593 konjskimi močmi lahko kosala z vsemi super športniki.

Uradna predstavitev vozila bo šele čez dober mesec na avtomobilskem salonu z Ženevi (Geneva Motor Show), dejstvo, da so avtomobil predstavili nekoliko nepričakovano in predčasno, pa leži v tem, da so fotografije avtomobila prišle v javnost ter tako na nežen način prisilile Mercedes-Benz k predčasni prestavitvi modela.

Odpri galerijo

AnalogOne.One by Grainworks Leseno kolo po meri 849589525270735715 BMW X3 – Grdi raček je postal labod 11552040471069595376 Kia v segment luksuznih limuzin – Kia K900 10746349261229643873 Prvi kombi, ki si ga boste dejansko želeli imeti – Mercedes Benz – novi razred V · · · · ·