Mirosoft popravlja držo ljudi
V zraku · tehnologija · Utrip mesta · zdravje & lepota

Slaba drža je pogosto posledica raznih nesreč, prav tako pogosto pa se razvije iz slabih navad. Ena takih je nošenje nahrbtnikov, torb, vreč ipd. Slaba drža pa pospešuje staranje in ima trajne posledice za zdravje.

Pomembneži s pokončno držo poudarjajo svoj položaj, a v pokončni drži je še precej več kot šopirjenje; je tudi eliksir zdravja. Tega se zaveda tudi Microsoft, ki je v prestolnici Švedske Stockholm postavil interaktiven oglasni pano, ki popravlja držo ljudi. Ste se kdaj zalotili v zgrbljeni drži med sedenjem za mizo, za računalnikom? A če ste mislili, da je to edini primer slabe drže, ste se pošteno ušteli.

”Grdo” se držite tudi med nošenjem hrbtnika (samo pomislite, kolikokrat ga nosite obešenega čez eno ramo ali nizko na hrbtu), torb(ic)e ali nakupovalnih vrečk. Digitalni Microsoftov oglas želi temu narediti konec in naključnim mimoidočim v resničnem času analizira držo in predlaga popravke drže.

PREBERITE ŠE: Microsoft Pre-Touch: zaslon na dotik, ki ga upravljamo na daljavo

Microsoft je za delovanje interaktivnega oglasa uporabil kinetično tehnologijo, občasno pa je na terenu prisoten tudi kiropraktik, ki svetuje mimoidočim, kako pravilno nositi torbe, vrečke, nahrbtnike ter tako karseda razbremeniti pritisk na strukture hrbtenice, ligamentov in mišic.

Vodotesne slušalke 2016 Najboljše vodotesne slušalke 2016 Športna kamera Olympus Tough TG-Tracker Športna kamera Olympus Tough TG-Tracker – kakor skala, kamen, kost Najboljši gaming prenosniki 2016 Top 5: najboljši gaming prenosniki 2016 za mulce, zaradi katerih ne boste bankrotirali Philips AmbiLux Televizorji Philips AmbiLux – eksplozija barv sredi dnevne sobe · ·