Agustaa
V zraku · trend

Nakit običajno povezujemo z zlatom, z dragocenimi kamni, diamanti, z luksuzom in nečim, česar si želimo. Islandska oblikovalka Ágústa Sveinsdóttir je vrednost nakita odkrila v ničvrednem in nezaželenem materialu, ki nas konstantno obkroža, in iz njega ustvarila kolekcijo nakita z imenom, ki pove vse. Prah.

Študenti produktnega oblikovanja na Islandski akademiji umetnosti so za zaključno nalogo Spriritualism, craft and waste realizirali projekte na temo rokodelstva in odpadnih reči, v katerih so se spraševali o vrednosti oblikovanega izdelka ter iskali načine, kako razpadlo ponovno oblikovati.

Oblikovalka Ágústa Sveinsdóttir je iskala pravi material, ki bi ga lahko preoblikovala na nov način. Potencial je odkrila v prahu: najbolj nezaželeno nesnago, ki nas (žal) ves čas obdaja in ves čas nastaja, je s posebnim postopkom preoblikovala v sodoben nakit, združen v kolekciji Dust (prah). Videz kolekcije so navdahnile zapuščene farme, kjer je prah tudi nabirala.

Popolnoma nevreden in spregledan material je tako postal nakit, večni objekt poželenja. Pa čeprav bo to na koncu dneva le še en predmet , na katerem se bo nabiral prah.

Odpaden material...Odpri galerijo

#floorcore inspiracija Glej pod noge! #floorcore je najnovejši trend na Instagramu! COVER Ananas kot namizna dekoracija Ekocycle-Cube-3D-printer Coca Cola in Will.i.am s pomočjo 3d printerja reciklirata stekleničke Foto: Alexa Chung Instagram manija na festivalu Glastonbury 2014 ·