Velenjska plaža 1 jezero Matej Vranič
Utrip mesta · destinacija

Popolnoma prenovljena Velenjska plaža ponuja ogromno zabave in iger, kakor tudi lenobnega poležavanja na plaži. Zato nikar ne oklevajte in se še ta vikend odpravite na naravno kopališče Velenjska plaža.

Naravno kopališče Velenjsko jezero s svojo okolico ponuja več možnosti za preživljanje prostega časa: kopanje, jadranje, srfanje, kampiranje, igranja nogometa, odbojke na mivki, mini golfa, košarke, tenisa, jahanje, vadbe golfa, vožnje s pletnjo, iger na napihljivem vodnem igralu … Oddih si lahko privoščite tudi v sveže prenovljenem kampu ob Velenjskem jezeru.
Voda v jezeru je popolnoma čista in ustreza standardom za kakovost kopalnih voda. Povprečna poletna temperatura vode je 23 °C. Del plaže je prijazen tudi do psov, saj je tam urejena prava pasja plaža. Ob jezeru je veliko barov in restavracij, kjer so na voljo številne osvežilne pijače, raznovrstni prigrizki in večja kulinarična doživetja.

PREBERITE ŠE: NARAVNA KOPALIŠČA V SLOVENIJI: NARAVNO KOPALIŠČE PRI LAJŠTU V IDRIJSKI BELI

Nekaj posebnega je turistično rekreacijsko območje na obrežju jezer, saj se je razvilo na območju potopljenih vasi, kar je posledica premogovništva. Danes je to eden izmed najlepših in najzanimivejših slovenskih športnih parkov. Čarobni svet obrežnega jezera vabi vse ljubitelje sprehajališč v naravi, teka, kolesarjenja in jahanja. In če neskončne sprehajalne in tekaške steze niso to, kar iščete, bodo z vami raziskali skrite kotičke Savinjsko-Šaleške doline.

naravno kopališče -foto Dunja Wedam, arhiv CID Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče Pri Lajštu v Idrijski Beli naravna kopališča v sloveniji naravno kopališče na reki nadiži Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče na reki Nadiži 12375063_893132237389673_2092494443747214840_o Tropical Islands: ‘Odbit’ nemški tematski park Groups-of-sharks-make-the-drop-that-extra-bit-intimidating.-Photo-by-geekstyleguide.com_ copy 10 najrazburljivejših in najnevarnejših vodnih toboganov na svetu · · · ·