oi
Utrip mesta · arhitektura

Ameriški umetnik je zapuščeno lopo sredi kalifornijske puščave v narodnem gozdu Joshua Tree spremenil v neverjetno optično iluzijo, ki jo je poimenoval Lucid Stead.

Tam kjer drugi vidijo le zapuščeno in podrto staro lopo, Phillip K. Smith vidi navdih za nekaj prekrasnega. Tako je ameriški umetnik ustvaril optično iluzijo in kočo, ki je zadnjih nekaj let razpadala sredi puščave, počasi prenovil ter ji dodal velika ogledala. Tako je ustvaril iluzijo, da lahko vidimo naravnost skozi zgradbo.

“Ko upočasniš in se povežeš s puščavo, se pred teboj začne razkrivati projekt. Razkrije se, da je vse odvisno od svetlobe in senc, odbijajoče svetlobe, projecirane svetlobe in spremembe,” je o svoji umetnini povedal Smith.

Vrata in okna so prav tako opremljena z LED lučmi, ki spreminjajo barve v temi in tako odsevajo puščavsko pokrajino. “Nekdo vidi modro, rdečo, rumeno. Toda ko naredi nekaj korakov naprej in se postavi na drugo lokacijo, vidi, da so okna sedaj oranžna, vijolična in zelena.”

Optična iluzija sredi puščaveOdpri galerijo
Pisarna Selgascano Arhitekturni biro “kot v gozdu” 3022969-slide-greenwallview Na obisku pri 7 spletnih velikanih: Airbnb 017-puscavska-fatamorgana-v-crni-barvi Črna puščavska fatamorgana – vila, ki očara Prvo viseče kolesarsko krožišče na svetu Prvo viseče kolesarsko krožišče na svetu je prava paša za oči · ·