Nokia 800 Tough
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Ne, Nokia 800 Tough se ob padcu na tla ne razbije. Nokia 800 Tough je tista, ki razbije tla.

Nokia je zahvaljujoč modelu 3310 postala sinonim za telefone, ki se požvižgajo tako na padce na tla kot na dobo baterije, katera naj bi po legendi zdržala vsaj celo stoletje. Ikonični model sicer že ima svojega modernega naslednika, a menimo, da je Nokia 800 Tough končno tisti pravi naslednik, ki smo ga čakali: izdelana je namreč tako, da ji grobo ravnanje ne bo prišlo do živega.

Veliki gumijasti gumbi, premaz proti zdrsu, ohišje obdano z gumo,… vse, da bo telefon preživel res vsak udarec. Odpornost IP68 skrbi za zaščito proti vodi, prahu ter celo proti ekstremnim temperaturam. Nokia 800 Tough za operacijski sistem uporablja kaiOS, povezuje se v omrežje 4G, vsebino pa prikazuje na 6-centimetrskem zaslonu QVGA. 4 GB shrambe in kamera ločljivosti 2 megapiksla sicer ne impresionirata, se pa telefon bolje izkaže pri bateriji. V stanju pripravljenosti bo Nokia 800 Tough zdržala do 43 dni. Koliko bomo za telefon odšteli pri nas se še ne ve, cene v Indiji pa razkrivajo, da naj bi stal preračunanih 111 evrov.

Galerija: Nokia 800 Tough

Nokia 800 ToughOdpri galerijo

cover-lg-g8x LG G8X ThinQ: odgovor na željo po dveh zaslonih samsung-has-launched-its-5g-phone-in-korea-but-it-might-take-a-while-longer-before-it-makes-it-to-t Najboljši pametni telefoni 5G (2019) LG G8s Thinq - Foto: Žan Macarol LG G8s Thinq: enostavno največ za vaš denar Sony Xperia 5 in Sony WF-1000XM3. Sony Xperia 5: kompakten, a poln dobrot · · ·