Novi BMW serije 8 - 2018
Utrip mesta · mobilno

Novi BMW serije 8 je vsekakor eden od najbolj pričakovanih avtomobilov prve polovice leta 2017. Z njim BMW ponovno odpira poglavje številke 8, ki je pri znamki BMW vselej pomenila vrhunec ponudbe in češnjo na vrhu smetane. In bil je že čas. Čakali smo predolgo!

Novi BMW serije 8 naj bi na ceste zapeljal šele proti koncu leta 2018 in tudi zato pri BMW poudarjajo, da gre za konceptno vozilo, ki pa ima s končnim izdelkom izjemno veliko skupnega. Podobno smo doživeli že pri modelu i8, ki je na ceste zapeljal le malenkostno spremenjen. In verjamemo, da bo tokrat tudi tako.

Vsi, ki se spominjate že skoraj 30 let stare serije 8, boste z aktualnim konceptom našli močne oblikovne povezave in lepo zgodovinsko navezavo, ki je vidna v bočni liniji in spuščenem prednjem delu avtomobila ter izrazitem zadku, ki že napoveduje, v katero smer bodo oblikovalci pri BMW snovali svoje avtomobile v prihodnje.

Tehnične lastnosti nove serije 8 še niso znane, a sklepamo, da znana koncernska tehnika BMW pomeni ustaljene odlične motorne rešitve, podkrepljene z umetno inteligenco, predstavljeno v aktualni seriji 7.

Novi BMW serije 8 - notranjost Odpri galerijo

BMW serije 8 bo vsekakor parkiral sam, vozil skoraj polavtonomno, pod pokrovom pa bo skoraj zagotovo presegel 500 konjskih moči, ki bodo skoraj zagotovo ne le oktanske, ampak tudi električne.

Novi BMW serije 8 - 2018Odpri galerijo

Svet se spreminja. To je BMW serije 8.

1000-500-citymagazine-cover Notranjost novega zasebnega Airbusa na robu perverzije Volkswagen up! GTI Volkswagen up! GTI, poklon prvemu Golfu GTI citymagazine-cover Ford GT supercar – legenda je vstala od mrtvih NEXT Next: se bomo že kmalu vozili v ‘kockah’? ·