Novi Renault Twingo GT  (2016)
Utrip mesta · mobilno

Prihaja novi Renault Twingo GT. V Revozu bodo v prihodnosti izdelovali tudi najbolj ”naspidiranega” Twinga. Novi Twingo GT se bo ponašal s 110 konjskimi močmi, Renault pa je zanj staknil glave z oddelkom Renault Sport Cars, predstavil pa ga bo na festivalu hitrosti v Goodwoodu- Goodwood Festival of Speed- ki bo potekal od 23. do 26. junija 2016. Imel bo pogon na zadnji kolesi in posledično okretnost, ki jo lahko drugi palčki zgolj sanjajo.

Smart Brabus ne bo edina raketa, ki jo bo izdeloval Revoz, Novomeščani bodo v prihodnje izdelovali tudi model novi Renault Twingo GT. Oblikovno je navdih zanj Renault črpal iz koncepta Twin’Run, inženirji pa so mu namenili 0,9-litrski turbo bencinski motor V3, ki zmore 110-konjskih moči (81 kW, 170 Nm največjega navora), kar je manj od predhodnika (tega je poganja 1,6-litrski atmosferski motor V4 s 133 KM in 98 kilovati).

Od klasičnega Twinga se nova športna različica ne razlikuje le po moči in navoru (klasika ima 65 kW moči in 135 Nm navora)- več bruhanja ognja so dosegli s predelavo dovoda za zrak in prestavnih razmerij ter prilagoditvijo računalniškega krmiljenja motorja, kar je potegnilo za sabo še prilagoditev podvozja in prilagojene nastavitve delovanja sistema za nadzor stabilnosti ESP ter variabilnega volanskega servosistema za večjo varnost- ampak tudi videzu potniške kabine.

PREBERITE ŠE: Smart Brabus: Smart na steroidih bo nastajal v Revozu

Na zunaj novi Renault Twingo GT prepoznamo po 17-palčnih platiščih, bočni reži za zajem zraka in paru izpušnih cevi ter ekskluzivni oranžni karoseriji (na voljo bodo še trije odtenki in sicer lunina siva, globinsko črna in ledeniško bela), ki se je preselila tudi v notranjost. Znotraj ga prepoznamo po oblogah z napisom Renault Sport na pragovih vrat, aluminijasti stopalki in glavi prestavne ročice iz zlitine zamak.

Novi Renault Twingo GT (2016)Odpri galerijo
Dark Knight - predelana Mazda MX-5 Miata Dark Knight – predelana Mazda MX-5 Miata = serijski Batmobil Base Camp: Prikolica, kot iz vojne zvezd Base Camp: prikolica kot iz Vojne zvezd Najboljša e-kolesa 2016 Električna kolesa 2016: e-kolesa, ki obračajo poglede BMW M3 30 Jahre BMW M3 30 Jahre – BMW praznuje 30 let vozil M3 v slogu · ·