Novi Tiguan Allspace
Utrip mesta · mobilno

Kot pove že samo ime, je namen novega Tiguana Allspace v dodatnem prostoru in večjih oziroma daljših dimenzijah. Zapolnjuje vrzel med Tiguanom in večjim ter bolj luksuznim športnim terencem Touaregom. Tako je prava izbira za tiste, ki jih navdušuje Tiguan, a si vseeno želijo še kakšen dodaten centimeter več.

Tiguan Allspace ima za 109 mm daljšo medosno razdaljo kot Tiguan. Pravzaprav sta avtomobila enaka do tako imenovanega B stebrička. Od tam dalje ostane podoba skorajda enaka, le proporci se spremenijo. Tiguan Allspace je od Tiguana daljši za 215 mm in meri v dolžino 4.701 mm. S tem imajo potniki na zadnji klopi občutno več prostora za noge in kolena, dodatni centimetri pa se poznajo tudi pri večji količini prtljažnega prostora. Če bi tega popolnoma zapolnili do stropa in čez prve vrste sedežev, bi ga bilo dovolj za 1.920 litrov. Tiguan Allspace ima serijsko vgrajenih 5 sedežev, kot dodatno opremo pa si lahko omislite še tretjo vrsto s šestim in sedmim sedežem. S tem sicer izgubite na prtljažnem prostoru, a pridobite možnost peljati 2 potnika več.

Novi Tiguan Allspace je umeščen malce višje kot Tiguan in ima tako boljšo osnovno in dodatno opremo ter posledično tudi močnejše motorje. Na voljo je šest motorjev, kjer ima najšibkejši 150 konjskih moči, v nasprotju s 115 konjskimi močmi pri Tiguanu. Dva turbobencinska TSI motorja ponujata 150 in 180 konjskih moči, trije turbodzelski TDI motorji pa 150, 190 in 240 konjskih moči. Tiguan Allspace bo na voljo v treh različno opremljenih različicah. Trendline bo na voljo od 28.884 evrov dalje, Comfortline od 33.737 evrov dalje in Highline od 36.294 evrov dalje. Oprema Highline ob tem že serijsko ponuja LED prednje in zadnje žaromete, 18-palčna aluminijasta platišča, električno zapiranje in odpiranje prtljažnika in dinamično upravljanje žarometov. In še podatek o cenovni razliki med Tiguanom in Tiguanom Allspace? Če primerjamo enak motor in enako opremo, je razlika med 2.500 in 3.000 evri.

PREBERITE ŠE: NOVI VOLKSWAGEN TIGUAN – MESTNI TERENEC, KI LJUBI BLATO

Galerija slik: Novi Tiguan Allspace

Novi Tiguan AllspaceOdpri galerijo

PRIKAZNA YAMAHA Yamahina konceptna skuterja naslovna Koenigsegg Bike 1090: Koenigseggov nori motor Batmanova čelada Batmanova čelada volvo-v90-corss-countruy 5 najbolj “moških” karavanov, s katerimi boste zagotovo izstopali ·