Opel Corsa GSi
Utrip mesta · mobilno

Pred kratkim je bila predstavljena Opel Insignia GSi in tako niti nismo presenečeni, da je tem stopinjam sledila še manjša Corsa. Ima povsem športno preobleko, kar se za model z napisom GSi vsekakor spodobi.

Športna Corsa GSi s prisekanim zadkom bo na voljo v trivratni različici in s povsem svojim zunanjim dizajnom, da jo bomo že na prvi pogled ločili od ostalih Cors. Med drugim bomo na Corsi GSi našli večje odprtine za zrak, kot čebelje satovje luknjasto prednjo masko, rdeče zavorne čeljusti, kromiran zaključek izpušne cevi in platišča v velikosti do 18 palcev. Največja prednost Corse GSi bo športno podvozje, ki bo povečalo užitek ob vožnji skozi ovinke. Na zadnji del strehe so ji namestili še večji spojler, ki ne samo, da poveča vizualno privlačnost, ampak tudi ‘prilepi’ Corso še bolj k tlom.

Notranjost v tem trenutku še ni razkrita, vemo pa, da bodo na izbiro športni sedeži Recaro. Roke bomo ovili okoli usnjenega športnega volana in v usnje oblečene prestavne ročice. Aluminijaste stopalke bodo še povečale občutek športnosti. Opel niti ni razkril, kateri motor bo pod pokrovom nove Corse GSi. Sklepamo lahko, da bo to najmočnejši motor, ki ga najdemo v aktualni Corsi. 1,4-litrski turbo bencinski motor ima 148 konjskih moči, kar bi moralo biti povsem dovolj za oblico zabave s športno Corso GSi.

Volkswagen Touareg Volkswagen Touareg: udarna 3. generacija prinaša luksuz in napredne tehnologije Volkswagen I.D. R Pikes Peak Volkswagen I.D. R Pikes Peak: električni dirkalnik, ki cilja na rekord Polymaker XEV Polymaker XEV: 3D-avto, ki ti ga natisnejo v treh dneh in stane le … Flying Flipper Superfly GTO 42 Flying Flipper Superfly GTO 42: luksuz, moč in skandinavski dizajn · · · ·