maxresdefault
Utrip mesta · kulinarika

Če boste Italijana vprašali, katere testenine so najboljše, vam bo po vsej verjetnosti odgovoril: “Babičine”. Skrivnosti izdelovanja testenin vam predstavljajo Pasta Grannies.

Vse skupaj se je začelo, ko je Vicky Bennison v italijanski deželi Marke pred 15. leti, ko je bila v svojih 40., kupila hišo. V preteklosti je že izdala nekaj knjig o španski kulturi in kuhinji, a za kaj več ni našla časa.

Nekega dne se je z Alessandrom, ki je v lokalnem supermarketu opravljal vlogo menedžerja, zapletla v pogovor o testeninah. Ta ji je povedal, da je njegova babica Maria odlična kuharica, ampak še nikoli ni kuhal skupaj z njo. Vicky se je odločila, da ju povabi k sebi domov, kjer sta ji pripravila pristno italijansko jed.

Vnuk in babica sta ob kuhanju zelo uživala. Maria je pripravila domače rezance, ki sta jih z Alessandrom nato popestrila z ragujem iz različnih vrst mesa, začinjenega s pimentom. Bennisonova je vse skupaj posnela, njen mož, sicer televizijski producent, pa ji je predlagal, da posnetek objavi na družbenem omrežju YouTube.

V zadnjih štirih letih je Bennisonova v svoji oddaji gostila že več kot 200 italijanskih babic, ki slovijo po ročnem izdelovanju najrazličnejših vrst testenin. Njen YouTube kanal Pasta Grannies ima v tem trenutku že 388.749 naročnikov.

Videoposnetki so izjemnega pomena predvsem zaradi tega, ker z razkrivanjem edinstvenih receptov pripomorejo k ohranjanju kulture. Uspeh je v največji meri mogoče pripisati babicam, ki odsevajo posebno toplino.

simitsarayislovenija Simit Sarayi Slovenija: “turški Starbucks” odprl svoja vrata xxx-d0-hor-groundhog-day-mov-01-dvd 5 vrst kave, 5 osebnosti: kaj o tebi pove kava, ki jo najraje piješ? monika-grabkowska-613240-unsplash Velika noč: kaj razkriva barva velikonočnih jajčk? Pravilno odmrzovanje mesa: kako pravilno odmrzniti meso? Pravilno odmrzovanje mesa: kako pravilno odmrzniti meso? · ·